Hrvatski košarkaši igraju protiv Grčke. Evo gdje gledati borbu za Olimpijske igre

Foto: Profimedia

HRVATSKA košarkaška reprezentacija izborila je finale kvalifikacijskog turnira za odlazak na Olimpijske igre i večeras od 20 sati igrat će protiv Grčke, domaćina natjecanja u Pireju. Hrvatska je do finala došla pobjedom protiv Slovenije (108:92) i porazom od Novog Zelanda (86:90) u grupnoj fazi turnira, a potom u polufinalu svladala Dominikansku Republiku (80:77). Samo pobjednik turnira osigurat će nastup na Igrama u Parizu.

Grčka je finale izborila bez ijednog poraza. Prvo je slavila protiv Dominikanske Republike (108:92) i Egipta (93:71) u svojoj kvalifikacijskoj skupini, a onda zaustavila Luku Dončića i Slovence (96:69). Predvodi je dvostruki MVP NBA lige Giannis Antetokounmpo.

"Pripremit ćemo se što bolje možemo, bit ćemo bolji i ja se nadam da ćemo imati šanse za pobjedu. Vjerujem da možemo puno bolje i moramo puno bolje ako želimo na Olimpijske igre. Sposobni smo to napraviti, pokazali smo to", rekao je u najavi utakmice Ivica Zubac.

Zubac: Jedva čekam 

On je protiv Dominikanske Republike bio najbolji igrač Hrvatske s učinkom od 25 koševa i devet skokova. Sad ga čeka težak zadatak protiv Antetokounmpoa.

"Čuvam ga u NBA-u cijelu karijeru, uvijek ga ja čuvam kada igramo međusobno. Treba biti spreman na kontakt, on će uvijek prvi inicirati kontakt i doći k tebi. Treba uzimati što bolje šuteve i ne gubiti lopte da nam ne trče u leđa, a ako se to dogodi treba napraviti zid da on ne vidi nigdje rupu za prolaz. Oboje igramo fizički dosta agresivno i jedva čekam", rekao je Zubac.

Utakmica se igra uz prijenos na RTL-u i kanalu Sport Klub 4.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.