Ibrahimović pozvan u švedsku reprezentaciju, mogao bi srušiti Zoffov rekord

Foto: EPA

ŠVEDSKI napadač Zlatan Ibrahimović pozvan je u srijedu u reprezentaciju za kvalifikacijske utakmice za Euro 2024. protiv Belgije i Azerbajdžana krajem ožujka, u kojima bi mogao srušiti neslužbeni rekord kao najstariji igrač u kvalifikacijama za Euro legendarnog talijanskog vratara Dina Zoffa. 

Uđe li na travnjak nacionalnog stadiona u Stockholmu 24. ožujka protiv Crvenih vragova ili 27. ožujka protiv Azerbajdžana, Ibrahimović će postati najstariji igrač koji je nastupio u kvalifikacijskoj utakmici za neko europsko prvenstvo. Povratnik nakon ozljede, igrač Milana srušio bi rekord Dina Zoffa, koji je 29. svibnja 1983. igrao protiv Švedske s 41 godinom, tri mjeseca i jednim danom.

Dugo je izbivao

"Zlatan je u pristojnoj formi unatoč tome što je dugo izbivao", rekao je švedski izbornik Janne Andersson najavljujući švedski sastav. "U tom kontekstu, mislim da on može pridonijeti. Pogotovo na terenu, ali i izvan njega", rekao je Andersson.

Najbolji švedski napadač svih vremena, koji je rođen 3. listopada 1981. godine, 24. će ožujka, kada Švedska bude igrala protiv Belgije na Friends Areni u Solni, imati točno 41 godinu, pet mjeseci i 21 dan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.