Iz kola u kolo ste birali najboljeg igrača SHNL-a. Imamo uvjerljivog pobjednika

Foto: NK Osijek

PROTEKLOG vikenda odigrano je posljednje, 36. kolo SuperSport HNL-a. Dinamo je nakon superkupa osvojio i prvenstvo i kup te je potvrdio da je i dalje najbolja hrvatska momčad. Nakon svakog kola čitatelji Indexa su u anketama birali najboljeg igrača kola.

Podsjećamo, nakon svakog kola predstavljali smo petoricu igrača koji su se istaknuli svojim igrama, a vama prepustili izbor najboljeg glasovima iz kola u kolo. Najbolji igrač prema ocjenama iz ankete dobivao je 10 bodova, drugi sedam, treći pet, četvrti tri i peti jedan bod. 

Sad je došlo vrijeme da se proglasi i pobjednik, odnosno najbolji igrač sezone prema čitateljima Indexa. To je argentinski napadač Osijeka Ramon Mierez, a drugoplasiranog Brunu Petkovića je iza sebe ostavio za 22 boda. 

Dovukao je Osijek do Europe

Osijek je veći dio sezone bio u jako lošem stanju. Posebno je upečatljiva bila kriza u studenom i prvoj polovici prosinca kada momčad s Opus arene nije uspjela pobijediti u šest ligaških utakmica zaredom.

Dolaskom Zorana Zekića su se stvari popravile, ali je klubu koji ulaže više nego ikad u svojoj povijesti opasno visio plasman među četiri najbolje ekipe lige, a samim time i igranje europskih natjecanja iduće sezone. Lokomotiva mu je neobičnim kiksevima otvorila šansu, a Osijek ju je iskoristio. Nema nikakve sumnje da je argentinski Bik bio ključan čovjek na tom pohodu.

Grafika: SofaScore

Mierez je drugi put u karijeri ponio titulu najboljeg strijelca lige. To su uspjeli i Goran Vlaović, Robert Špehar, Igor Cvitanović, Ivica Olić, Tomo Šokota i Marko Livaja, a Mierez je prvi koji je obje nagrade osvojio u dresu Osijeka.

Prema Transfermarktu, koji ga procjenjuje na 2.5 milijuna eura, najvrjedniji je igrač momčadi. Već su prošlog ljeta bile vrlo aktivne priče o interesu Dinama i Hajduka za njega. Plavima će on biti naročito interesantan ako iz kluba ode Bruno Petković. Mierez ima ugovor s Osijekom do 2025. godine. Ako ga uskoro ne produži, prodaja je vrlo izvjesna kako iduće ljeto ne bi otišao besplatno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.