Jakirović je zvijezda videa koji je Dinamo objavio nakon ulaska u LP: "Stižemo"

Foto: Screenshot/Instagram

DINAMO je u uzvratnoj utakmici play-offa Lige prvaka pobijedio Qarabag u gostima 2:0 golom Marka Pjace i autogolom Matheusa Silve te s ukupnih 5:0 ušao u Ligu prvaka. Hrvatski prvak će u današnjem ždrijebu doznati s kim će igrati u novom formatu elitnog europskog natjecanja.

Ova pobjeda Dinamu je donijela mjesto u glavnoj fazi Lige prvaka i nevjerojatno bogatstvo, koje ukupno iznosi čudesna 34 milijuna eura. Liga prvaka od ove se godine igra u novom, ligaškom formatu, dakle ne više po skupinama kao prijašnjih sezona. Osim Dinama, Ligu prvaka je izborilo još 35 momčadi.

Novi sustav natjecanja

Dinamo se nalazi u trećoj jakosnoj skupini novog formata, u kojem će igrati osam utakmica u grupnoj fazi. Četiri utakmice igrat će kod kuće, a četiri u gostima. Osam najboljih klubova ide u osminu finala, momčadi od 9. do 24. mjesta razigravaju za osminu finala, a ostali ispadaju iz Europe i ne idu u Europa ligu.

Dinamo će svoje protivnike doznati već danas u 18 sati u ždrijebu u Monte Carlu. Bit će u trećoj jakosnoj skupini, a ždrijeb će mu automatski izvući po dva protivnika iz svake skupine. Jedina restrikcija u ždrijebu parova je da klubovi iz iste zemlje ne mogu igrati međusobno te da svatko može izvući najviše dva kluba iz iste zemlje.

Dinamo na Instagramu: Stižemo!

Dinamo se tako vratio u Ligu prvaka nakon jedne sezone izbivanja. Posljednji put su igrali grupnu fazu elitnog klupskog natjecanja u sezoni 2022./23., kada su osvojili četiri boda u skupini u kojoj su igrali još RB Salzburg, Milan i Chelsea, a posebno se pamti pobjeda na Maksimiru 1:0 protiv londonskog kluba golom Mislava Oršića.

Prvi put su skupine igrali u sezoni 1998./99., a ovo će biti deveti put da će sudjelovati u glavnoj fazi Lige prvaka. Povodom ulaska u elitno klupsko natjecanje Dinamo je na društvenim mrežama objavio video u kojem je glavna zvijezda trener Sergej Jakirović. Na travnjaku se vidi mobitel koji zvoni, a zove Liga prvaka. Jakirović se javlja i samo kratko kaže "Stižemo", nakon čega su prikazani odabrani trenuci iz play-offa uz nezaobilaznu himnu Lige prvaka.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.