Je li Hajduk oštećen u derbiju? Pogledajte zašto je Diallo dobio drugi žuti karton

Screenshot: MAXSport

HAJDUK je pogotkom Marka Livaje pobijedio Dinamo 0:1 na Maksimiru u šestom kolu SuperSport HNL-a. Splitska momčad trenera Gennara Gattusa time je preskočila Dinamo i zauzela prvo mjesto u hrvatskom prvenstvu. No pobjeda nije bila lako izborena. Nakon što je Livaja u 70. minuti doveo Hajduk u vodstvo, domaći sastav trenera Sergeja Jakirovića imao je nekoliko dobrih prilika, osobito preko Marka Roga.

Utakmica je imala i čak 13 minuta sudačke nadoknade zbog bakljade Torcide, a u četvrtoj minuti produžetka Hajduk je ostao s desetoricom na terenu. Gostujući lijevi bočni branič Ismaël Diallo (27) u 53. minuti dobio je prvi žuti karton zbog prekršaja, dok mu je glavni sudac Igor Pajač drugi, isključujući pokazao zbog igranja rukom.

Dinamo je poslao dugo dodavanje iz zadnje linije i Diallo je pokušao zaustaviti loptu. Na putu do napadača modre momčadi dirao ju je rukom i Pajač mu je dao drugi žuti, odnosno crveni karton. Reprezentativac Obale Bjelokosti nije mogao vjerovati da je isključen, što se može vidjeti na snimci.

 

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svaki ponedjeljak u 18 sati.

Je li Diallo trebao biti isključen?

Bivši slovenski sudac Damir Skomina komentirao je Diallov drugi žuti karton u emisiji na MAXSportu koja je uslijedila nakon derbija. "Iskreno, nikad ne bih dao drugi žuti karton za ovo igranje rukom Diallu. On je spriječio da lopta dođe do Petkovića, no napadač Dinama je bio u kontaktu s obrambenim igračem, bio mu je na leđima i tako bi mu otežao dolazak na loptu i ulazak u šansu.

Da je ovako igrao rukom u kaznenom prostoru, Diallo ne bi dobio žuti karton jer bi dovoljna kazna bio jedanaesterac. Ova situacija može se interpretirati različito, ali ja mislim da ovo nije ruka za drugi žuti karton", rekao je Skomina, bivši elitni sudac koji je, među ostalim, 2019. godine sudio finale Lige prvaka između Liverpoola i Tottenhama (2:0).

Skomina je ostale Pajačeve odluke ocijenio kao ispravne. S druge strane, stručni komentator televizije MAXSport Joško Jeličić bio je kritičan prema Pajaču te je u eteru zamolio sudačku komisiju da više ne stavlja tog suca na derbije.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.