Judašica Puljiz osvojila srebro u debiju u novoj kategoriji na Grand Prixu u Zagrebu

Foto: Tino Marić (HJS)

JUDAŠICA Ana Viktorija Puljiz (22), članica JK Solin, osvojila je srebrnu medalju na 11. IJF Grand Prixu održanom u Zagrebu. Solinjanka je prvi put nastupila u kategoriji do 57 kilograma te je odmah stigla do finala, u kojem je izgubila od ovogodišnje osvajačice pariškog Grand Slama, Francuskinje Faize Mokdar. Borba je otišla do produžetaka, odnosno golden scorea, gdje je Mokdar slavila bacanjem na wazari.

"Iskreno, predivan je osjećaj, nova kategorija i doma u Zagrebu! Da mi je netko nudio i manje od ovoga bila bih sretna, a kamoli tek finale, tako da ne mogu biti sretnija. Žao mi je finala, jako respektiram ovu protivnicu, Francuskinju, s obzirom na to da ima brutalne rezultate, ali nekako se cijeli dan borim s novim protivnicama na koje nisam navikla. Sve mi je novo i baš zato sam išla opušteno jer mene nitko ne zna u kategoriji", rekla je Puljiz.

Na putu do finala pobijedila je mađarsku predstavnicu Kitti Kovacs, Pleuni Cornelisse, Beatriz Comanche i Flaxe Loxhe. "Stvarno predivno, baš mi je drago što sam ovdje osvojila medalju. Što sam otvorila natjecanje u novoj kategoriji medaljom, pred domaćom publikom, pred mamom i tatom. Ne može bolje!" dodala je Puljiz.

Trener: Jako sam ponosan

"Jako sam ponosan na Vikicu, malo mi je žao finala jer je bila bolja, trebala je pobijediti i osvojiti to zlato. Međutim, ponosan sam jer je promijenila kategoriju (od U52kg do U57kg, op. a.) nakon ovog olimpijskog ciklusa i već pokazala da pripada samom svjetskom vrhu i u novoj kategoriji.

Sutra svakako očekujemo još poneku medalju, imamo jako dobra imena. Nadamo se barem dvjema medaljama sutra, vidjet ćemo što će biti. Ovo je judo, ali nadamo se najboljem", rekao je glavni trener ženskih reprezentacija Dragan Crnov za Hrvatski judo savez.

Topolovec izgubila u borbi za broncu

Tihea Topolovec (26), članica AJK Mladost Zagreb, također je nastupila u kategoriji do 57 kilograma. Pobijedila je Pihle Matikainen i Nike Tomc te je izgubila od Marthe Fawaz, a zatim je uslijedila borba za broncu protiv spomenute Kosovarke Flake Loxhe. 

Topolovec je bila blizu osvajanja druge hrvatske medalje na zagrebačkom Grand Prixu. Postigla je waza-ari sa sumi-gaeshijem, odnosno požrtvovnim bacanjem, ali tada je uhvaćena na tatamiju u zahvatu držanja.

"Pošto sam imala malu pauzu i odmor, zadovoljna sam svojim borbama danas. Ovo mi je općenito prva borba za medalju na Grand Prixevima, prije toga nisam bila na toj razini u borbi za medalju. Zadovoljna sam na kraju dana, ali mislim da sam mogla i bolje proći", rekla je Topolovec.

Trojica nastupila u muškoj konkurenciji

U muškoj kategoriji do 66 kilograma nastupili su Dani Klačar (JK Istarski borac Pula) i Nikola Zorotović (JK Kaštela Kaštel Sućurac). Obojica su dan završila s po jednom pobjedom i porazom. Klačar je u prvom kolu savladao Austrijanca Marcusa Auera, dok je u drugom kolu poražen protiv Ruslana Pashajeva.

Zorotović je pobijedio Carlosa Sottila Gomeza, a izgubio je od Zhanarysa Rakhmetkalija. Borna Lasić (JK Pinky Velika Gorica) nastupio je u kategoriji do 60 kilograma, u kojoj je doživio poraz od Japanca Hayata Konda.

Spomenimo da je Hrvatski judo savez prije finalnog bloka uručio priznanja izvanrednim pojedincima koji su pokazali
izuzetnu vještinu, predanost i ustrajnost u judo sportu. Priznanja su uručena Marijani Mišković Hasanbegović (-63 kg), Tomislavu Marijanoviću (-81 kg), Dominiku Družeti (-81 kg), Karli Prodan (-78 kg), Ani Viktoriji Puljiz (-52 kg), Lari Cvjetko (-70 kg) te olimpijskoj pobjednici Barbari Matić (-70 kg).

Na priloženim fotografijama i videu pogledajte trenutke s IJF Grand Prixa.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.