Kaos u skupini smrti Lige prvaka, Unitedu prijeti ispadanje iz Europe

Foto: EPA

LIGA PRVAKA nastavlja se petim kolom, što znači da svaki klub mora odigrati po dvije utakmice od kraja grupne faze elitnog europskog natjecanja. Plasman u nokaut-fazu dosad je osiguralo šest klubova: Bayern, Real Madrid, Real Sociedad, Inter, Manchester City i RB Leipzig.

Danas se igraju utakmice petoga kola u skupinama E, F, G i H, a sutra u skupinama A, B, C i D. Zadnje kolo na rasporedu je 12. i 13. prosinca. U nastavku pogledajte situacije po skupinama.

Skupina A

Bayern je ostvario četiri pobjede u jednako toliko susreta te osigurao prvo mjesto u skupini A. Kopenhagen, Galatasaray i Manchester United imaju četiri, četiri i tri boda te će se boriti za drugo mjesto koje vodi u osminu finala, odnosno treće kojim je osiguran odlazak u doigravanje Europa lige.

Unitedu prijeti katastrofa, jer bi porazom na gostovanju od Galatasaraya izgubio mogućnost za osvajanje druge pozicije. K tome, United u zadnjem kolu očekuje domaći susret s Bayernom, dok je Galatasaray odradio i izgubio u oba susreta s minhenskim klubom. Bilo kako bilo, situacija u skupini A neće biti riješena u petome kolu.

5. kolo:
Galatasaray - Manchester United
Bayern - Kopenhagen

6. kolo:
Kopenhagen - Galatasaray
Manchester United - Bayern

Skupina B

Arsenal će osigurati plasman u nokaut-fazu iz skupine B ako osvoji barem bod protiv Lensa ili ako Sevilla pobijedi PSV. Sevilla mora pobijediti u obje preostale utakmice, ali će i tada ovisiti o ostalim rezultatima kako bi prezimila u Ligi prvaka. PSV i Lens zasad su izjednačili s pet bodova, s time da PSV ima prednost u međusobnim susretima.

5. kolo:
Sevilla - PSV
Arsenal - Lens

6. kolo:
Lens - Sevilla
PSV - Arsenal

Skupina C

Real Madrid će osigurati prvo mjesto skupine C ako osvoji barem bod protiv Napolija. Talijanski prvak bi, pak, sigurno završio barem drugi ako savlada Real ili ako odigra neriješeno, a Braga ne pobijedi Union Berlin.

Union Berlin, njemački hit-klub iz prošle sezone, preuzeo je hrvatski trener Nenad Bjelica. Ne može više proći u nokaut-fazu, ali se može boriti za treće mjesto i Europa ligu. Ako Braga i Napoli slave u idućim utakmicama, Portugalci će sigurno završiti treći.

5. kolo: 
Real Madrid - Napoli
Braga - Union Berlin

6. kolo:
Napoli - Braga
Union Berlin - Real Madrid

Skupina D

Real Sociedad i Inter imaju po deset bodova u skupini D, i to znači da će na proljeće igrati osminu finala Lige prvaka. Pitanje je samo tko će završiti prvi, a tko drugi. RB Salzburg i Benfica natjecat će se za treće mjesto kako bi nastavili europski put.

5. kolo:
Benfica - Inter
Real Sociedad - RB Salzburg

6. kolo:
Inter - Real Sociedad
RB Salzburg - Benfica

Skupina E

Atletico Madrid plasirat će se u nokaut-fazu ako pobijedi Feyenoord u idućem kolu grupe E. Lazio će se, pak, plasirati dalje ako nadigra Celtic, a Feyenoord izgubi od Atletica.

Feyenoord će osigurati jednu od dvije vodeće pozicije ako pobijedi Atletico, a Lazio ne pobijedi Celtic. Celtic je u najtežoj situaciji te neće moći završiti u top 2 ako izgubi od Lazija ili ako Feyenoord dobije Atletico.

5. kolo:
Lazio - Celtic
Feyenoord - Atletico Madrid

6. kolo:
Atletico Madrid - Lazio
Celtic - Feyenoord

Skupina F

Skupina F na početku je proglašena skupinom smrti i u njoj je situacija najkompleksnija jer još uvijek svi klubovi mogu proći u nokaut-fazu. Borussia Dortmund pobjedom nad Milanom osigurala bi nastavak natjecanja. Ako PSG pobijedi Newcastle i Borussia ne izgubi od Milana, Parižani će osigurati jedno od dva vodeća mjesta.

Milan neće proći skupinu ako izgubi od Borussije i PSG istovremeno nadigra Newcastle. Newcastle je u najtežoj situaciji pa bi tako u slučaju poraza od PSG-a odmah mogao prekrižiti plasman u osminu finala.

5. kolo:
Milan - Borussia Dortmund
PSG - Newcastle

6. kolo:
Borussia Dortmund - PSG
Newcastle - Milan

Skupina G

Manchester City i RB Leipzig dominirali su u dosadašnjem tijeku skupine G, osiguravši prvu i drugu poziciju. Momčad trenera Pepa Guardiole osigurat će prvo mjesto ako osvoji barem bod protiv Leipziga.

Crvena zvezda i Young Boys mogu pobjedom jednih nad drugima osigurati treću poziciju i mjesto u doigravanju Europa lige. Odigraju li neriješeno, odluka će pasti u zadnjem kolu, kada Zvezda dočekuje City, a Young Boys putuje u Leipzig.

5. kolo:
Manchester City - RB Leipzig
Young Boys - Crvena zvezda

6. kolo:
Crvena zvezda - Manchester City
RB Leipzig - Young Boys

Skupina H

Barcelona, Porto i Šahtar nadaju se osvajanju prvih dvaju pozicija skupine H, dok Royal Antwerpu treba čudo da dođe do treće pozicije. Barcelona će osigurati nokaut-fazu ako pobijedi Porto ili ako odigra neriješeno, a Šahtar ne pobijedi Antwerp.

Porto mora osvojiti više bodova od Šahtara, s kojim igra u posljednjem kolu, a Ukrajinci bi mogli ostati bez šanse za drugim mjestom ako izgube od Antwerpa i Barcelona s Portom podijeli bodove.

5. kolo:
Šahtar - Royal Antwerp
Barcelona - Porto

6. kolo:
Porto - Šahtar
Royal Antwerp - Barcelona

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.