Kek iznenadio Sloveniju pozivom 36-godišnjoj legendi

Foto: Epa

SLOVENSKI napadač Josip Iličić bio je iznenađenje kada je izbornik Matjaž Kek u utorak imenovao svoj privremeni sastav za EURO 2024., a 36-godišnjak se vraća u reprezentaciju prvi put nakon više od dvije godine.

Povratak Iličića

Iličić, koji je zabio 16 golova u 79 nastupa za Sloveniju, posljednji je put igrao za svoju zemlju u studenom 2021., a u međuvremenu je napustio Atalantu iz Serie A da bi se vratio u slovenski klub Maribor jer je patio od psihičkih problema. Njegovi nastupi ove sezone, u kojima je postigao osam golova, pomogli su Mariboru da osvoji drugo mjesto, a njemu donijeli priliku da zaigra na velikom turniru.

Grupa sa Srbijom i Engleskom

Kek je imenovao sastav od 30 igrača, koji će morati smanjiti za četiri igrača prije imenovanja službenog popisa. Slovenija ima dvije prijateljske utakmice s Armenijom i Bugarskom prije odlaska u Njemačku gdje se u skupini C susreće s Danskom, Srbijom i Engleskom.

Benjamin Šeško iz RB Leipziga, najbolji slovenski strijelac kvalifikacija s pet golova, također je u momčadi uz 31-godišnjeg vratara Atletico Madrida Jana Oblaka.

Popis Matjaža Keka:

Vratari: Jan Oblak, Vid Belec, Igor Vekić, Matevž Vidovšek;

Obrana: Jure Balkovec, Jaka Bijol, Miha Blažič, David Brekalo, Vanja Drkušić, Erik Janža, Žan Karničnik, Petar Stojanović, Žan Zaletel;

Veza: Timi Maks Elšnik, Adam Gnezda-Čerin, Jon Gorenc Stanković, Tomi Horvat, Jasmin Kurtić, Sandi Lovrić, Benjamin Verbič, Miha Zajc, Adrian Zeljković, Nino Žugelj;

Napad: Žan Celar, Josip Iličić, Jan Mlakar, Benjamin Šeško, Andraž Šporar, Žan Vipotnik, Luka Zahović.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.