Labrović odlazi u Augsburg. Evo koliko će Rijeka dobiti za njega

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

NEDILJKO LABROVIĆ (24) priključio se Rijeci u ljeto 2021. godine kao besplatan igrač nakon što mu je istekao ugovor u Šibeniku, što je ispalo sjajno i za njega i za klub. Rijeka iza sebe ima odličnu sezonu, a njezin vratar i kapetan bio je jedan od glavnih oslonaca momčadi. Ustalio se i u reprezentaciji Hrvatske, pozvan je za svaku akciju u zadnjih godinu dana, a u ožujku je upisao i svoj prvi nastup protiv Egipta te ide na Euro u Njemačku.

Već dugo se priča o njegovom odlasku iz Rijeke, prošlo ljeto bio je blizu potpisa za jednog engleskog drugoligaša, no to se na kraju nije realiziralo. Međutim, čini se da je to ispalo bolje za njega jer je odigrao odličnu sezonu i podignuo svoju vrijednost na tržištu. Prije dva mjeseca na Maksimiru protiv Dinama uživo ga je gledao glavni skaut Betisa, a posljednjih dana sve se više pričalo o tome da ga jako želi njemački Augsburg. Ta priča dobila je epilog.

Rijeka će za Labrovića dobiti 3 milijuna eura

Labrovića Transfermarkt procjenjuje na 3.5 milijuna eura, a ugovor s Rijekom završava mu na ljeto sljedeće godine. Špekuliralo se da bi Rijeka za svog kapetana mogla dobiti između 2.5 i 3 milijuna eura, a Indexu je od izvora bliskih klubu potvrđeno da je posao s Augsburgom završen te da će se Labrović pridružiti Kristijanu Jakiću i Dionu Dreni Belji. Prema dostupnim informacijama, Rijeka će za svog čuvara mreže dobiti 3 milijuna eura.

Ako je podatak o odšteti točan, Labrović će postati četvrti najviše plaćeni vratar koji je transferiran iz SuperSport HNL-a. Na vrhu popisa je Dominik Livaković, koji je za 6.65 milijuna eura prošlo ljeto napustio Dinamo i otišao u Fenerbahče. Na drugom mjestu je Ivo Grbić, za kojeg je Atletico Madrid 2020. godine platio 3.5 milijuna eura, a na trećem Lovre Kalinić, koji je 2016. godine za 3.1 milijun eura napustio Hajduk i otišao u belgijski Gent.

Od dolaska na Kvarner Labrović je nastupio u 109 utakmica te je 40 puta sačuvao mrežu netaknutom, a ove sezone odigrao je 18 ligaških utakmica bez primljenog gola, što je njegov rekord u SuperSport HNL-u. Prošle sezone to mu je uspjelo 10 puta, a pretprošle sedam, tako da je ove sezone skupio više praznih mreža nego u dvije prethodne sezone zajedno. U SHNL-u su mu ove sezone najbliže bili Ivan Lučić s 15 utakmica i Ivan Nevistić s 11 utakmica bez primljenog gola.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.