Leko: Nama je proljeće loše taman da vežemo i 20 pobjeda zaredom

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

HAJDUK je u 26. kolu Supersport HNL-a na Poljudu rezultatom 1:0 pobijedio Slaven Belupo. Utakmicu je prelomio prekrasan gol Dine Mikanovića iz voleja s 20 metara u 72. minuti. Hajduk je sada prišao na šest bodova zaostatka Dinamu koji ima utakmicu manje. Utakmicu je komentirao trener Hajduka Ivan Leko.

"Očekivano teška utakmica. Protivnik je dobar, organiziran, u osam utakmica su primili samo pet golova. Protiv dobrih protivnika uzimaju bodove. Nikad ne znaš kako će doći. Igraju razne formacije. Nije se zgodno pripremiti. Mislim da smo bili maksimalno koncentrirani, imali smo dobru kontrolu i dosta šansi. Čestitam momcima na ozbiljnosti i dobroj partiji. Kada je tako, Bog te nagradi. Nakon dva mjeseca u svlačionici se vidi smiješak", rekao je Leko pa dodao:

"Imamo dvije utakmice zaredom u kojima nismo primili gol. Obrana kreće od napadača. To je dobro izgledalo. U fazi napada imamo dosta pogrešaka. Po meni je realniji rezultat 3:0 nego 0:0. Sada imamo dva tjedna za trenirati u miru, pripremati se i biti bolji. Nama je proljeće loše, 20 pobjeda zaredom to ne može ispraviti. Gledamo puno europskih utakmica. Kada nekome fale dva igrača, svi kukaju. Nama nedostaje sedam-osam startera. To je puno."

Je li Mikanovićev gol uvježban na treninzima?

Nije. Volio bih da to možemo istrenirati. Nekada taj udarac ode na Kineski zid, ali ovaj put ga je nagradilo zbog truda.

Pobjeda je donijela minus šest u odnosu na Dinamo...

Lijepo je izaći iz bunkera nakon dva mjeseca. Dinamo je drugi svijet u ovom trenutku. Trebamo biti zahvalni što smo dobili dvije utakmice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.