Leko uoči finala Kupa: Ovo su najljepše utakmice

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

HAJDUK I Šibenik u srijedu od 19 sati na riječkoj Rujevici igraju finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Hajduk, koji će sezonu završiti na drugom mjestu ljestvice, velik je favorit protiv momčadi koja ispada iz lige. Utakmicu su najavili trener Hajduka Ivan Leko te igrač Dario Melnjak, strijelac dva pogotka u prošlogodišnjem finalu Kupa, u kojem je Hajduk pobijedio Rijeku 3:1.

"Ovo je za nas ključna utakmica. Momčad je mirna i dobro trenira. Puni smo vjere i samopouzdanja. U Kupu razlika u kvaliteti i formi nije tako izražena kao u prvenstvu. Najljepše su ovakve utakmice - na neutralnom terenu i kad se finale igra na jednu utakmicu", rekao je u uvodu trener Hajduka.

"Osjećamo ljubav naših navijača, ali i pritisak"

"Ne osjećam pritisak. Sretan sam jer imam grupu momaka koji su inteligentni i ne moram im ništa previše objašnjavati. U Kupu postoji samo mirnoća i koncentracija, fokus na nogomet. Imali smo peh u Koprivnici da su nam se ozlijedila dvojica stopera. Borevković neće sigurno igrati, a za Awaziema ne znam

Osvojio sam Kup 2000. godine protiv Dinama. Sjećam se tog lijepog momenta u svojoj karijeri. U tom je trenu Dinamo bio bolji, a mi smo uspjeli dobiti u dvije utakmice. To je primjer da u nogometu treba biti koncentriran. Nitko ne bi bio sretniji od nas da dignemo sutra trofej. Osjećamo ljubav svojih navijača, ali i znamo da imaju velika očekivanja. 

Šibenik ima pravo nadati se pobjedi. Igrali smo dvaput s njima, oba puta je bilo ugusto. Imat ćemo i mi i oni svoje momente. Na nama je da realiziramo svoje situacije. Nismo vježbali jedanaesterce, nismo ni prošli put. Penal na treningu bez pritiska i penal u finalu Kupa nemaju veze jedan s drugim", rekao je Ivan Leko.

Melnjak: Uvijek je bolje zabiti prvi

"Gušt je igrati u finalu Kupa. Očekuje nas protivnik s kojim smo se susretali više puta. Vjerujemo u dobar ambijent i u dobro naše izdanje. Najbitnije je da podignemo trofej. Mislim da treba cijeniti igrače koji zatvaraju leđa nama koji volimo otići naprijed i ući u tuđi kazneni prostor. Tko god bio sutra junak, volio bih da bude s naše strane.

Mislim da smo igrali odlično u obrani i u napadu, a i vratari su nam sigurni. Prošlogodišnje finale smo dobro otvorili, ali smo primili pogodak pa tek onda okrenuli. Uvijek je bolje prvi zabiti. Mislim da nismo ni u jednom trenu pomislili da će ova utakmica biti lagana. Fokus i ozbiljnost su na visokom nivou", rekao je Dario Melnjak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.