Livaja je zabio za pobjedu, ali Hajduk je u derbiju imao drugog, neočekivanog junaka

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

NOGOMETAŠI Hajduka pobijedili su Dinamo na stadionu u Maksimiru 1:0, preuzeli prvo i spustili jučerašnjeg domaćina i aktualnog hrvatskog prvaka na drugo mjesto ljestvice SuperSport HNL-a. Gol odluke zabio je Marko Livaja u 70. minuti, no imao je Hajduk u jučerašnjem ogledu još jednog junaka - Dominika Prpića.

Obrambeno je bio sjajan i svojim je učinkom od Sofascorea zavrijedio ocjenu 8.2, uvjerljivo najveću na utakmici. Osim što je bio siguran na svojoj stoperskoj poziciji, na kojoj je imao 10 otklonjenih opasnosti i sva četiri osvojena duela, upravo je on preciznom loptom pronašao Livaju u poziciji iz 70. minute koja je odlučila susret. S 30-ak metara od vrata prebacio je Dinamovu zadnju liniju iza koje je utrčao Livaja i u padu udarcem iz prve pogodio drugi kut nemoćnog Ivana Nevistića.

Grafika: Sofascore

"Osjećaj je neopisiv. Sretan sam zbog ove pobjede. Nije moglo bolje. Teška utakmica, kao i svaki derbi. Tvrdo na obje strane. Otišlo je na našu stranu. Bili smo kompaktni, borili smo se. Bio je dio utakmice kada smo patili, ali izdržali smo i sretni se vraćamo u Split", rekao je Prpić nakon utakmice.

U srpnju produžio ugovor s Hajdukom

Talentirani 20-godišnji stoper je u srpnju potpisao novi ugovor kojim je produžio vjernost klubu do ljeta 2027. godine. Prpić je za prvu momčad Hajduka debitirao s 18 godina, u prosincu 2022. godine, a dosad je nastupio u 25 službenih utakmica. 

Svoj put u Hajduku započeo još u pionirima nakon što na Poljud stigao putem dopunske selekcije. Odmah je počeo pokazivati kako se radi o velikom potencijalu, što je najviše do izražaja došlo za vrijeme juniorskog staža. 

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.