Ludnica u svlačionici Dinama. Pogledajte kako su slavili ulazak u Ligu prvaka

Screenshot: GNK Dinamo Zagreb

DINAMO je u uzvratnoj utakmici play-offa Lige prvaka pobijedio Qarabag u gostima 2:0 golom Marka Pjace i autogolom Matheusa Silve te s ukupnih 5:0 ušao u Ligu prvaka. Hrvatski prvak će u današnjem ždrijebu doznati s kim će igrati u novom formatu elitnog europskog natjecanja.

Zagrebački klub objavio je na društvenim mrežama snimku proslave nakon prolaska Qarabaga. Na snimci se čuje kako nogometaši i stručni stožer uglas pjevaju "volim te, Dinamo", što možete vidjeti ispod.

Volim te Dinamo 💙

Volim te Dinamo! 💙

Objavljuje GNK Dinamo Zagreb u Srijeda, 28. kolovoza 2024.

Dinamo će igranjem Lige prvaka dobiti 34 milijuna eura

Ova pobjeda Dinamu je donijela mjesto u glavnoj fazi Lige prvaka i nevjerojatno bogatstvo, koje ukupno iznosi čudesna 34 milijuna eura. Liga prvaka od ove se godine igra u novom, ligaškom formatu, dakle ne više po skupinama kao prijašnjih sezona.

Dio novčane nagrade Dinamu je bio zajamčen nastupom u play-offu - za sudjelovanje u ovoj fazi natjecanja obje ekipe dobivaju 4.29 milijuna eura. No Dinamo će za prolaz od UEFA-e dobiti još 18.6 milijuna eura. Uz to, na temelju klupskog rankinga, desetogodišnjeg koeficijenta i udjela marketinga može računati na još najmanje deset milijuna eura.

Sve i da u Ligi prvaka Dinamo zauzme posljednje, 36. mjesto, dobit će još milijun eura. Tako će od Lige prvaka zaraditi najmanje oko 34 milijuna eura. Napominjemo da je ovaj iznos Dinamu zajamčen čak i ako ne osvoji ni bod u Ligi prvaka. Svakim tamo uzetim bodom zarada mu raste za 700 tisuća eura.

Danas je ždrijeb

Dinamo će svoje protivnike u glavnoj fazi doznati danas u 18 sati u ždrijebu u Monte Carlu. Bit će u trećoj jakosnoj skupini, a ždrijeb će mu automatski izvući po dva protivnika iz svake skupine. Jedina restrikcija u ždrijebu parova je da klubovi iz iste zemlje ne mogu igrati međusobno te da svatko može izvući najviše dva kluba iz iste zemlje.

Jakosne skupine Lige prvaka:

PRVA: Real Madrid, Manchester City, Bayern, PSG, Liverpool, Internazionale, Borussia Dortmund, Leipzig, Barcelona.

DRUGA: Bayer Leverkusen, Atletico Madrid, Atalanta, Juventus, Benfica, Arsenal, Club Brugge, Šahtar, Milan.

TREĆA: Feyenoord, Sporting, PSV, DINAMO, Salzburg, Lille, Young Boys, Celtic, Crvena zvezda.

ČETVRTA: Slovan, Monaco, Sparta, Aston Villa, Bologna, Girona, Stuttgart, Sturm, Brest.

Prvo kolo Lige prvaka igrat će se od utorka do četvrtka, a preostalih sedam kao i dosad - utorkom i srijedom. Prvo kolo igra se od 17. do 19. rujna, a zadnje kolo na rasporedu je 29. siječnja, što znači da će Dinamo prvi put u povijesti prezimiti u Ligi prvaka. Nokaut-faza počinje 11. veljače, a finale se igra 31. svibnja na Allianz Areni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.