Luka Modrić i Lamine Yamal postavili novi rekord El Classica

Foto: Profimedia

REAL MADRID i Barcelona susreću se od 21 sat na stadionu Santiago Bernabeu u El Clasicu, najvećem nogometnom derbiju na svijetu. Real na prvenstvenoj ljestvici ima osam bodova više od drugoplasirane Barcelone i eventualnom pobjedom napravio bi ogroman korak prema tituli. Kraljevski klub prošao je u polufinale Lige prvaka, dok je Barcelona ispala od PSG-a. U prvenstvu Real dosad ima samo jedan poraz i to od Atletico Madrida u rujnu prošle godine.

Kapetan Reala večeras je Luka Modrić kojem je to prvi put da protiv Barcelone starta s kapetanskom trakom oko ruke. Ukupno mu je to 15. put od kada je došao u Kraljevski klub prije 12 godina da predvodi momčad kao kapetan na početku utakmice. Večeras 34. put u karijeri igra najveći svjetski derbi.

Modrić i Yamal srušili rekord El Clasica

Čim su Modrić i mladi Barcelonin krilni igrač Lamine Yamal kročili nogom na teren u novom El Clasicu, postavili su novi rekord ovog dvoboja. Naime, razlika u dobi između Modrića (38 godina i 225 dana) i Yamala (16 godina i 283 dana) iznosi 21 godinu i 307 dana. To je najveća razlika u dobi ikada viđena između dva startera u cijeloj povijesti službenih El Clasica koji su igrani (256 utakmica).

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.