Mamić: Mandžukić igra preko kurca!

NA VIP tribini sportskog centra NK Nura našli su se u zajedničkom društvu gradonačelnik Milan Bandić, muftija Šefko Omerbašić te naravno dopredsjednik Dinamo Zdravko Mamić. Dinamo je bio gost islamskog centra i NK Nura, kluba iz druge zagrebačke lige koji je svečano otvorio svoj novi sportski centar. Vrijeme na utakmici Nur - Dinamo trojac je skraćivao neobaveznim razgovorima. Politiku su vjerojatno zaobišli, ali nogomet nisu.

Gradonačelnik Bandić se raspitivao o Mariju Mandžukiću koji je nije zabio gol gotovo 600 minuta u službenim utakmicama, a kada se pribroje utakmice na pripremama u Turskoj, brojka se dodatno podeblja.

"Što se to događa s Mandžukićem?", upitao je zagrebački gradonačelnik.

"A nije zabio čitavu vječnost. 600 minuta u službenim utakmicama i još na pripremama", odgovorio je ljutiti Dinamov boss, i već u sljedećem trenutku povikao s tribina;

"Drpiću, reci ostalima da su to naša braća Muslimani, ali svejedno im utrpajte brzo pet komada da nas počnu malo poštovati." - "bodrio" je Mamić modre dečke.

U međuvremenu je Dinamo poveo 1:0 preko Vugrinca, a Mandžukić je i dalje promašivao. Maminju je prekipjelo negdje u 35. minuti.

"Eto, kada igra preko kurca, nije ni čudo što ne može zabiti gol", gestikulirao je Mamić prema svečanoj loži.

Nije ga zadovoljilo vodstvo jer se od skupocjenih i razmaženih napadača Dinama očekuje puno više. 

"Ako im ne zabijete pet komada nema plaće idući mjesec!", piknuo je Mamić svoje igrače kako bi se malo trgli. I trgnuli su se. Do poluvremena zabili još nekoliko golova, a krajnji rezultat je bio 8:1.

"I Alah je Dinamovac"

Treba reći da je Mario Mandžukić, koji nije htio dati nikakvu izjavu za medije bez obzira na temu, zabio dva komada Nuru i tako "okončao" svoj višemjesečni golgeterski post.

Nakon utakmice na prigodnom domjenku Mamić je bio pun hvale za domaćina koji ih je ugodno ugostio prilikom otvaranja novog terena kod zagrebačke Džamije.

"Hrvati i Muslimani su jedno, to dokazuje i prijateljstvo između naša dva kluba. Zahvaljujem svima. I muftija Šefko Omerbašić je rekao još jednu stvar koju vam prenosim. I Alah je Dinamovac", u svom je stilu začinio druženje najkatoličkijeg hrvatskog kluba s muslimanskim prijateljima.

Bandić: Manje mladih na igli i u birtiji

"Imamo behar u Mostaru i Sarajevu a sada i u Zagrebu. Ovdje je prije bila pustoš, a sada je nogometno igralište, što znači da će manje mladih biti u birtiji i na igli.", publici nije ostao dužan ni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

"Pozdravljam i izaslanstvo Republike Peščenice na čelu s predsjednikom Malnarom", rekao je Bandić na kraju svoga govora.

A izaslanstvo Peščenice je bilo brojno. Ševa, Jaran, Lucky, koji je bio u uniformi HV-a (vjerojatno glumeći odbjeglog generala Koradu) te cigan Braco koji je na glavi imao masku predsjednika George W.Busha. Kakva ekipa. Veliki katolik Zdravko Mamić, muftija Šefko Omerbašić ispred islamskog centra Zagreb te George W. Bush koji je malo uranio u službeni posjet Hrvatskoj...
Ministar Dragan Primorac također je bio na otvaranju stadiona te je predložio održavanje jednog drugačijeg nogometnog događaja.

"Ovo je sjajno zdanje ljubavi i umjetnosti. Predlažem da se ovdje odigra utakmica Vlada protiv grada Zagreba. Samo ne znam kakav bi konačni ishod bio pošto mi imamo jako dobre ministre", u svom će stilu Primorac.

A Šemso Tanković, saborski zastupnik i predsjednik NK Nura rekao je da je njegov klub imao uspona i padova ali da su ponosni na visoke kriterije ponašanja svojih igrača na terenu i izvan njega.

Što se ne bi moglo reći za igrače gostujuće momčadi, Dinama, koji izbjegavaju novinare i medije čim kola malo krenu nizbrdo.

M.Š.
Foto: S.G.F.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.