Messi uputio poruku Suarezu, koji se oprostio od reprezentacije: Bok, debeli

Foto: EPA

JEDAN od najvećih napadača svih vremena Luis Suarez (37) oprostio se od dresa urugvajske reprezentacije. "El Pistolero" posljednji je od 142 nastupa odradio protiv Paragvaja na stadionu Centenario u Montevideu. Utakmica je završila bez golova, a Suarez je u reprezentativnu penziju otišao kao najbolji strijelac u povijesti Urugvaja sa 69 golova.

"Hvala ti na svemu, Lucho!", "Bio si i ostat ćeš moj vječni idol", neke su od poruka više od 60 tisuća navijača koji su došli ispratiti velikana. Suareza se smatra jednim od najvećih napadača svih vremena. Prije godinu dana prešao je brojku od 550 golova i 300 asistencija u karijeri. Na klupskoj razini osvojio je sve. Od 2010. do 2019. bio je jedini nogometaš koji je prekinuo dominaciju Messija i Ronalda u borbi za Zlatnu kopačku (najbolji strijelac Europe), a to je učinio čak dva puta.

Šest godina u Barceloni

U karijeri je najprije nastupao za Nacional i Groningen, prije transfera u Ajax (111 golova, 68 asistencija u 159 utakmica) i potom u Liverpool (83 gola, 46 asistencija u 133 utakmice), u kojem je proveo tri godine.

Šest godina igrao je za Barcelonu (195 golova, 113 asistencija u 283 utakmice), a u Španjolskoj je još nastupao za Atletico Madrid, s kojim je osvojio naslov prvaka. Nakon Atletica otišao je iz Europe i iduća dva kluba bili su mu matični Nacional, s kojim je opet osvojio titulu, i brazilski Gremio. U trofejima bogatoj karijeri bio je pet puta prvak Španjolske i jednom osvajač Lige prvaka. Trenutno je član Inter Miamija, s kojim ima ugovor do kraja godine.

"Bok, debeli"

U Interu igra s Lionelom Messijem, s kojim je niz godina dijelio i svlačionicu u Barceloni, a s njim ga veže i veliko prijateljstvo. Messi je za Suarezov oproštaj od reprezentacije snimio video koji je prikazan na stadionu, a u njemu je rekao: "Bok, debeli! Htio sam biti prisutan i snimiti ovaj video na tako značajan dan za tebe, za tvoju obitelj, za Urugvajce i nogometne navijače općenito zbog toga tko si i zbog svega što si dao za reprezentaciju i svoju državu.

Imao sam sreće što sam bio pored tebe i znam koliko ti je bilo teško donijeti ovu odluku jer znam koliko ti znači igranje za urugvajsku reprezentaciju. Nadam se da ćeš uživati u ovoj počasti koju ti daju, koju i više nego zaslužuješ zbog svega što sam već spomenuo i zbog svega što si dao reprezentaciji. Uvijek si davao sve od sebe, do zadnjeg dana. Iza tebe ostaje velika ostavština za današnje ljude i za generacije koje dolaze.

Ovo je kraj važnog poglavlja u tvojoj karijeri, ali nadam se da ispred tebe ima još mnogo godina nogometa i sretan sam što će te godine biti ovdje, što možemo ponovno igrati zajedno i uživati u svakom danu. Nadam se da ćeš uživati u ovoj večeri sa svojim voljenima i svim ljudima koje si uvijek htio uz sebe. Velik zagrljaj šaljem, volim te puno."

Leo Messi sends a heartfelt message to Luis Suarez, who played his final game for Uruguay yesterday
byu/oklolzzzzs insoccer

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.