Milijunski boksački projekt ima četvrtfinaliste: Hrvat Fran Hodak među najboljima

Foto: Press

DESET nacionalnosti, više od 13 tisuća prijavljenih boksača, četiri težinske kategorije, veleposlanik Roy Jones Jr. i milijun dolara u igri. Riječ je o Hell Boxing Kings, jedinstvenom boksačkom projektu, u koji je - uz Mađarsku, Grčku, Slovačku, Azerbajdžan i Rumunjsku -  uključena i Hrvatska.

Nakon uspješne kvalifikacijske faze održane u svakoj od deset zemalja sudionica, najbolji boksači susreli su se prošlog tjedna u mađarskom Miskolcu. Druga faza Hell Boxing Kingsa donijela je 85 borbi, više od 20 teških nokauta (više možete pronaći na Instagram stranici projekta: Hell Boxing Kings), ali ponajviše ogromne emocije! Samo osam boraca u svakoj od četiri težinske kategorije moglo je proći u sljedeći dio turnira vrijednog milijun dolara i ostati u utrci za izdašne nagrade. Dvije pobjede u tri dana bile su garancija prolaska u daljnju fazu.

Mađarska, zemlja domaćin, bit će zastupljena devet puta u četvrtfinalnoj piramidi i jedina ima borce u svim kategorijama. Pet mjesta u sljedeći krug osigurala je Rumunjska, po četiri Slovačka i Azerbajdžan, tri Grčka te po dvije Srbija, Češka i Bugarska. Hrvatsku zastavu dalje će nositi samo teškaš Fran Hodak. Niti jedan predstavnik Bosne i Hercegovine nije ušao među osam najboljih.

Jedinstveni projekt Hell Boxing Kings nastavit će se krajem ove godine. Nadolazeći turnir učinit će još atraktivnijim boksački mečevi poznatih osoba, koje će izaći iz zone komfora kako bi svoje istrenirane kvalitete testirale između užadi arene. Show, čiji je ambasador legendarni svjetski prvak Roy Jones Jr., imat će četiri pobjednika. Svaki će ponijeti kući 100.000 dolara, dominirati boksačkom Ligom prvaka, a očekuje ih i sponzorska potpora brenda Hell.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.