Modrić bez pogrešnog dodavanja. Srušio je osobni i rekord Reala u velikom derbiju

Foto: Profimedia

LUKA MODRIĆ (39) opet je za Real odigrao sjajno onda kad je najpotrebnije, u madridskom derbiju kod Atletica (1:1) u osmom kolu La Lige. Ozljede igrača iz udarne momčadi natjerale su Ancelottija da mu tek četvrti put od deset utakmica ove sezone da mjesto u prvih 11. Realov kapetan mu je itekako uzvratio na povjerenju.

Za 85 minuta u igri imao je 72 dodira s loptom. Dao je tri ključna dodavanja, najviše na utakmici, 4 puta je vratio loptu te je isporučio svih 5 dugih lopti. No Modrić je najviše impresionirao drugim savršenim učinkom. Svih 58 dodavanja na utakmici mu je bilo precizno, što je jedinstveni pothvat ove sezone u najjačim ligama.

Grafika: Sofascore

Naime, Modrić je učinkom protiv Realovog gradskog rivala postao jedini igrač u ligama Petice ove sezone koji je imao savršen dodavački skor a da je više od 40 puta pokušao dodati loptu. Ovaj Modrićev podvig tim je veći zato što je ostvaren u velikom derbiju, protiv jedne od najboljih momčadi Španjolske i Europe. 

Opta dodaje da je Modrić s 58 uspješnih dodavanja postavio svoj rekord u 367 utakmica La Lige koje je dosad odigrao te da je to rekord igrača Reala u derbijima protiv Atletica od najmanje sezone 2005/06.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.