Modrić korak do Puskasa i rekorda Real Madrida

Foto: Profimedia

REAL MADRID preuzeo je vrh ljestvice španjolskog prvenstva nakon što je u utakmici 14. kola nacionalnog prvenstva na gostovanju pobijedio Cadiz 3:0. Luka Modrić igrao je do 70. minute susreta u kojem je bio i asistent za 2:0. Nedjeljnim nastupom ponovo je ispisao povijest Reala.

Kako navodi As, Francisco Buyo više nije drugi najstariji igrač koji je zaigrao za Real u španjolskom prvenstvu. Buyo je posljednju ligašku utakmicu za Real 1996. odigrao u dobi od 38 godina i 63 dana, a Modrić je u nedjelju nastupio u dobi od 38 godina i 78 dana.

Modrić ispred Buya

Osim toga, Modriću je ova utakmica bila 161. otkako je navršio 35 godina. Igrač s najviše utakmica za Real u veteranskoj dobi postao je tako što je srušio Buya, koji se zaustavio na 160 utakmica za Real poslije 35. godine. Da postane rekorder kluba, Modrić će se u njemu morati zadržati još neko vrijeme.

Ferenc Puskas je bio najstariji igrač koji je nastupio u prvenstvenoj utakmici za Real. Napravio je to 1965. u dobi od 38 godina i 233 dana. Modrić je sad najstariji u posljednjih 58 godina, a za apsolutni rekord mu trebaju minute 5. svibnja na Santiagu Bernabeuu. Kao i jučer, kad je prestigao Buya, suparnik će Realu u utakmici u kojoj će Modrić pokušati prestići Puskasa biti Cadiz.

Ovacije za ključnog Realovog igrača

As piše o iskusnom "genijalcu iz Zadra" i tvrdi da je u 68. minuti zatražio zamjenu pa napustio teren nakon zagrljaja sa suigračima. "Vještina je i prepoznati trenutak u kojem treba stati, a kad je Modrić uočio opasnost, pritisnuo je gumb za pauzu", nastavlja se i zaključuje da je u ogledu s Cadizom blistao.

"Cadizovi navijači to su prepoznali i ispratili su ga ovacijama. Zaslužen oproštaj. Zbog njegove sjajne karijere i ove utakmice. Bio je ključan za pobjedu", navodi se, a kapetana hrvatske reprezentacije opisuje kao igrača bez roka trajanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.