Na Plitvicama otvoreno SP u field streličarstvu

SVEČANOST otvraranja 19. svjetskog seniorskog te 4. juniorskog prvenstva u field streličarstvu započelo je defileom sudionika iz 26 zemalja na nogometnom igralištvu u Mukinjama.

Prvo je nazočne pozdravio Alojz Mauser, predsjednik Organizacijskog odbora te čelnik Hrvatskog streličarskog saveza. Istaknuo je kako je Hrvatska drugi puta domaćin field SP-u nakon 30 godina, ali i naglasio kako ovaj sport priprema proslavu još jednog velikog jubleja ? 50 godina streličarstva u Hrvatskoj 2005. godine. Gostima sa svih kontinenata, njih rekordnih 280, mnogo sreće i vrhunskih rezultata poželjela je i Romana Caput-Jogunica, pomoćnica minstra znanosti, obrazovanja i sporta. Župan Milan Jurković se zahvalio Svjetskoj federaciji (FITA) u ime Ličko-senjske županije, što su upravo Hrvatsku i Plitvice izabrali za organizatora ovogodišnjeg SP-a.

Prvenstvo je službeno otvorio Ugur Erdeneri, potpredsjednik Svjetske streličarske federacije. U ime FITA-e se zhavlio domaćinima na uloženom velikom trudu i sjajnoj organizaciji.

Pobjednici sa zadnjeg SP donjeli su zastavu FITA-e koja je podignuta na jarbol, a među njima posebnu čast data je i našem junioru Domagoju Bodlaju, kao posebno telentiranom mladom natjecatelju. Time je ceremonija svečanosti otvaranja okončana.

Kao šećer na kraju bio je nastup folklornog ansanbla Lado iz Zagreba, koji je nošnjama, izborom glazbe i plesa sve istinski oduševio.

Svečanosti otvaranja bili su prisutni izaslanik predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora Nikola Švigir i glavni tajnik Ivica Stošić Miočić, te načelnik općine Plitvice, Milan Čančar i dožupan Ličko-senjske županije, Dražen Peranić. U ime nacionalnog parka Plitvice nazočan je bio i Anđelko Kružičević.

Na kraju treba istaknuti kako se u utorak očekuje i dolazak počasnog predsjednika SP-a, predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.