Navijači Valencije uhićeni u Singapuru zbog prosvjeda protiv vlasnika kluba

Foto: EPA

DVOJE navijača Valencije uhićeno je u Singapuru tijekom medenog mjeseca, jer su prosvjedovali protiv vlasnika većinskog paketa dionica kluba Petera Lima, izvijestile su španjolske novine u utorak. Lim je najveći dioničar kluba od 2014., ali se španjolski prvoligaš pod njegovim vodstvom ne može pohvaliti dobrim rezultatima, a zaustavljena je i izgradnja novog stadiona koji je napola izgrađen i stavljen u stanje konzervacije.

Uhićeni muškarac držao je transparent s natpisom "Lim go home" (Lim, idi kući) ispred vlasnikove kuće u azijskom gradu-državi, izvijestio je El Mundo. Navijači su mislili su da se radi o hotelu koji pripada singapurskom biznismenu te su postavili i naljepnicu s riječima "Lim out" (Lim van) na ulazna vrata.

Par je uhićen u petak pri pokušaju odlaska iz Singapura, izvijestila je Marca. El Mundo je objavio da su im oduzete putovnice. Prema napisima u novinama, gradonačelnica Valencije Maria Jose Catala kontaktirala je španjolsko veleposlanstvo u Singapuru. Navijači Valencije već godinama organiziraju masovne prosvjede na ulicama grada protiv većinskog vlasnika kluba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.