NBA prvak hrvatskog porijekla podijelio Thompsonove stihove. Srbi šokirani

Foto: Profimedia

UMIROVLJENI australski košarkaš hrvatskog porijekla Andrew Bogut (39) podijelio je na svom Facebook profilu stihove pjesme Ako ne znaš šta je bilo, koju je prije dva mjeseca objavio Marko Perković Thompson. "Kažu da sam lud, da je novo vrijeme, da su prošli dani pjesama za tebe, a meni tako dođe, nakon čaše vina, da ih pitam je li i to vaša domovina. Ti si rođen sine, u vrijeme slobode", stihovi su koje je objavio Bogut.

🤝🤝🤝

Objavljuje Andrew BogutPonedjeljak, 7. listopada 2024.

Bogut je rođen u Melbourneu u obitelji hrvatskih iseljenika koji su 1970-ih godina otišli u Australiju. Poznato je da se ponosi svojim porijeklom, a ovo nije prvi put da je na društvenim mrežama podijelio Thompsonove stihove. Isto je napravio i 2016. s pjesmom Samo je ljubav tajna dvaju svjetova.

Srbi šokirani Bogutovom objavom

Premda Bogutova objava nailazi na odobravanje i podršku njegovih hrvatskih fanova, Srbi su šokirani. Tako je portal Mondo objavio tekst naslova: "NBA šampion šokirao, podijelio Thompsonove stihove: Bio prvi pick na draftu, sada pjeva o hrvatskoj domovini!"

U tekstu se navodi da je Bogut podijelio stihove pjevača koji je "poznat po krajnje desničarskim stavovima i pjesmama koje veličaju vojne operacije Bljesak i Oluja poslije kojih je protjerano 250 tisuća Srba iz Hrvatske".

Podsjetimo, Bogut je imao dugu NBA karijeru od 14 sezona. Bio je prvi izbor na draftu 2005. godine, a odabrali su ga Milwaukee Bucksi. Kao starter je s Golden State Warriorsima bio NBA prvak 2015. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.