Smrt švicarske biciklistice (18) se mogla izbjeći? Otkriveni novi detalji nesreće

Foto: Profimedia

ŠVICARSKA biciklistica Muriel Furrer (18) umrla je 27. rujna u bolnici u Zürichu, dan nakon teškog pada za vrijeme cestovne utrke juniorki na Svjetskom prvenstvu, objavili su Međunarodna biciklistička federacija (UCI), Swiss Cycling i lokalni organizacijski odbor.

Mlada Švicarka zadobila je tešku ozljedu glave nakon što je pala tijekom cestovne utrke. Helikopterom je prebačena u Sveučilišnu bolnicu u Zürichu, gdje je hitno operirana. Nažalost, u bolnici je podlegla ozljedama. Tijekom utrke je padala kiša, a švicarski mediji navode da se nesreća dogodila u šumi iznad Küsnachta. Mediji su danas objavili detalje tragedije. Kako navodi Blick, rasplet događaja ukazuje na ozbiljan propust Međunarodne biciklističke federacije.

Furrer je izletjela u šumu pored ceste oko 11 sati i četiri minute te tamo ležala između 90 do 100 minuta, navodi Blick. U bolnicu je stigla tek oko 13:35, čak dva i pol sata nakon nezgode. Blick navodi da je prespora reakcija medicinskog tima zapravo posljedica loše organizacije, ali zasad nije poznato hoće li Međunarodna biciklistička federacija ikako snositi odgovornost.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.