Legendarni boksač završio u bolnici. Obitelj: Saznali smo da mu mozak propada

Foto: Profimedia

LEGENDARNI boksač Frank Bruno (62) završio je prošlog tjedna u bolnici. Bivši svjetski prvak teške kategorije je hospitaliziran zbog neuroloških poteškoća, objavili su svi veći britanski mediji. Sumnja se na to da je do poteškoća došlo zbog posljedica boksačke karijere, odnosno cjeloživotnog primanja snažnih udaraca u glavu.

Trenutno je na promatranju, liječnici pokušavaju ustanoviti razmjere oštećenja i procijeniti kako će se ona razvijati kroz godine koje dolaze. Kako javljaju engleski mediji, koji su dobili izjave članova obitelji, prognoze liječnika zasad nisu dobre.

Obitelj je zabrinuta

"Nedavno smo saznali od liječnika da mu mozak polako propada. Trenutačno liječnici vrše brojne pretrage i nastavit će s time još neko vrijeme, ali jasno je da je utjecaj njegove karijere i primanja udaraca ostavio traga. Definitivno nije pomogao ovoj situaciji. Zasad ne znamo kojom će mu brzinom mozak slabjeti, jako smo tužni, ali snažna smo obitelj", rekla je Rachel, Brunova kći.

Podsjetimo, Bruno je u karijeri odradio 45 profesionalnih mečeva i čak 40 puta slavio, od čega 38 puta nokautom. Nokautiran je u svih pet poraza, dva puta od Mikea Tysona i jednom od Lennoxa Lewisa. Najveći trenutak u karijeri mu je osvajanje WBC naslova svjetskog prvaka. Slavio je jednoglasnom sudačkom odlukom nad Oliverom McCallom 1995. na Wembleyju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.