Nijemci: Gvardiol se predomislio

HRVATSKI reprezentativac i član RB Leipziga Joško Gvardiol (21) u jednom od idućih prijelaznih rokova postat će prvi branič za kojeg će biti plaćena odšteta veća od 100 milijuna eura, odnosno najskuplji branič u povijesti nogometa. Gvardiol je otkrio da mu je želja igrati u Premier ligi, gdje za njega prvenstveno postoji interes Manchester Cityja i Chelseaja, no njemački portal 90min piše drugačije.

Prema njihovim informacijama, Gvardiol se predomislio i mogao bi već na ljeto karijeru nastaviti u Real Madridu. Podsjećaju kako su sportski direktor Max Eberl i trener Marco Rose rekli da žele zadržati Gvardiola barem do idućeg ljeta. No s obzirom na velik interes najvećih klubova, u tome će teško uspjeti.

"Gvardiol žali što nije ranije napravio transfer"

"Ponudi li netko minimalno 100 milijuna eura, klub neće stati Gvardiolu na put", navodi 90min dodajući da je Real Madrid "više puta jasno poručio kako je jako zainteresiran za Gvardiola". Učinio je to i Chelsea tijekom ljeta 2022. godine, no Leipzig ga je odbio i zadržao mladog braniča.

Bild je objavio da "Gvardiol žali što nije ranije napravio transfer". Dodaju kako odrađuje "odličnu sezonu u kojoj se nastavlja razvijati kao igrač Leipziga", no kako bi volio da je "već napravio iskorak u karijeri".

"Gvardiol bi navodno radije išao u Real nego u Premier ligu. Nedavni interes Manchester Cityja to vjerojatno neće promijeniti. Fokus je sada na španjolskom glavnom gradu", zaključuje 90min. Podsjetimo, više medija pisalo je da Gvardiol u ugovoru ima klauzulu koja će se aktivirati iduće godine i prema kojoj može napustiti Leipzig ako netko ponudi 112 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.