Nitko u najjačim europskim ligama ne promašuje kao Mbappe

Foto: EPA

KYLIAN MBAPPE sjajno je otvorio karijeru u Real Madridu. Postigao je gol u pobjedi 2:0 protiv Atalante u UEFA-inom superkupu, no onda i stao i sljedećih 264 minute kroz ligaška nadmetanja u Španjolskoj ostao bez učinka. U ovom trenutku ne postoji igrač u najjačih pet liga Europe, koji je uputio više udaraca prema suparničkim golovima od njega. Ipak, Mbappe još uvijek čeka prvenstveni pogodak.

Ističe to i španjolski As analizirajući što je Mbappe dosad napravio u Realu. U klub je stigao, nakon što ga se ondje očekivalo godinama, kao besplatan igrač po isteku ugovora s Paris Saint-Germainom. Potpisao je ugovor na pet godina uz ogromnu zaradu u tom periodu.

Dobiva 50 milijuna eura godišnje?

Prema onome što se navodilo, Mbappe će zarađivati 15 milijuna eura po sezoni. Osim toga, dobio je 100 milijuna eura bonusa koji će mu biti isplaćeni kroz godine ugovora, dakle po 20 milijuna eura godišnje. Uz sve to, ima i 80% vlasništva na svoja "prava na ime" od kojih se očekuje da će zarađivati također oko 15 milijuna eura godišnje. Kad se sve zbroji, dolazi se do brojke od 50 milijuna eura godišnje zarade.

Mbappe je zasad uputio 17 udaraca prema golovima Mallorce (igrao 90 minuta), Valladolida (86 minuta) i Las Palmasa (90 minuta). Napadač koji je zadnje četiri godine zabijao 40+ golova po sezoni, zasad ne uspijeva pronaći put lopti u mrežu u La Ligi.

"To nije zbog toga što se ne trudi, nije ni zbog stava, a niti zbog sudjelovanja u igri. Francuska zvijezda pokušava, oslobađa se suparnika i traži loptu", piše As i dodaje da unatoč svemu tome Mbappeu ne ide kako je zamislio.

"Protiv Mallorce je imao četiri udarca, kao i protiv Valladolida, a protiv Las Palmasa devet. Niti jedan od njih nije rezultirao golom", dodaje se i navodi da u najjačim europskim ligama nema igrača koji je pucao više i ostao na nuli u rubrici golovi. U francuskom prvenstvu mu je za svaki gol bilo potrebno 4.4 udarca u prosjeku.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.