Nizozemci: Dinamo i Ajax su pred dogovorom. Šutalo odlazi iz Maksimira?

Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

JOSIP ŠUTALO sasvim je blizu prelaska u Ajax, javljaju nizozemski mediji uz dodatak da su pregovori u poodmakloj fazi, ali i da Dinamo želi da njegov 23-godišnji stoper pomogne momčadi plasirati se u Ligu prvaka. Hrvatski prvak volio bi ga zadržati za te utakmice.

Mogući transfer Šutala u Ajax nije nova priča u ovom prijelaznom roku. Već se pisalo da je Ajaxov sportski direktor Sven Mislintat stigao u nedjelju u Zagreb kako bi završio transfer. Transfermarkt procjenjuje Šutala na 18 milijuna eura, a Dinamo bi htio dobiti barem dva više.

Proizvod Dinamove nogometne škole

Hrvatski reprezentativac u Ajaxovim je planovima kao zamjena za Jurriena Timbera (22), stopera kojeg je prodao u Arsenal za 45 milijuna eura i moguće bonuse.

Šutalo je proizvod Dinamove škole nogometa. U klub je stigao prije devet godina iz Neretve iz Metkovića. Prije dvije godine bio je na posudbi u Istri 1961, a nakon toga se nametnuo u Dinamu i reprezentaciji Hrvatske. Za hrvatske prvake odigrao je 81 utakmicu. Zabio je šest golova te četiri puta asistirao. Slavio je tri titule državnog prvaka u Dinamu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.