Njemački genijalac stigao je u Zagreb po Dinamovog Šutala. Evo što se događa

Foto: Profimedia

NIZOZEMSKI mediji pišu da je Ajax ozbiljno zainteresiran za dovođenje Dinamovog stopera Josipa Šutala (23). Telegraafov novinar Mike Verweij tvrdi da je Ajaxov sportski direktor Sven Mislintat stigao u nedjelju u Zagreb kako bi završio transfer. Prema dosadašnjim signalima iz Maksimira, Dinamo za Šutala traži i više novca od procjene koju je dao Transfermarkt. Navodno se radi o 20 milijuna eura, što je za dva milijuna više od Transfermarktove procjene.

Ajax hitno traži novog stopera

Kako piše nizozemski De Telegraaf, Ajax želi dovesti Šutala kao zamjenu za Jurriena Timbera (22), stopera kojeg je prodao u Arsenal za 45 milijuna eura i potencijalne bonuse. Sada je nizozemskom velikanu hitno potreban novi stoper, a idealnu zamjenu vide u standardnom hrvatskom reprezentativcu.

Tko je došao po Šutala?

Nijemac Mislintat je jedan od najboljih nogometnih skauta u svijetu. Bio je glavni skaut Borussije Dortmund, u koju je doveo Roberta Lewandowskog i Pierrea-Emericka Aubameyanga. Od 2017. do 2019. je radio u Arsenalu, a nakon toga u Stuttgartu. Od travnja 2023. je sportski direktor Ajaxa. Mislintatov nadimak je Dijamantno oko zbog izvrsne sposobnosti otkrivanja nogometnih talenata diljem svijeta.

Dinamov proizvod

Šutalo je produkt Dinamove škole nogometa, a u Zagreb je stigao iz Neretve iz Metkovića prije devet godina. Prije dvije godine je igrao na posudbi u Istri 1961, a nakon toga se nametnuo u Dinamu i reprezentaciji Hrvatske. Za Modre je dosad odigrao 81 utakmicu. Zabio je šest golova te četiri puta asistirao, a s Dinamom je triput osvojio HNL.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.