Škotski novinar: Što je pokazao naš klinac? Samo pitajte Gvardiola

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

HRVATSKA nogometna reprezentacija pobijedila je Škotsku na Maksimiru u trećem kolu Lige nacija. Gosti su poveli autogolom Duje Ćaleta-Cara, ali je Igor Matanović prvijencem vratio stvari na početak već u idućoj minuti. Za 2:1 zabio je Andrej Kramarić u 70. minuti.

Time je Hrvatska praktički izbacila Škotsku iz kalkulacija za prva dva mjesta jer bi otočka momčad za taj pothvat morala gotovo sigurno uzeti devet bodova iz preostale tri utakmice. Pojedinci su odigrali vrlo dobru utakmicu, ali prema mišljenju većine navijača, Gvardiol nije bio među boljima. U anketi na Indexu je dobio ocjenu 3.1 te je tako smješten među lošije na susretu.

Škotski novinar je oduševljen mladim talentom

Da Gvardiol nije imao svoj dan smatra i Keith Jackson, novinar Daily Recorda koji je utakmicu pratio u Zagrebu. Doduše, škotski kolega smatra da je veliki razlog Gvardiolove slabe partije bio Ben Doak, 18-godišnji ofenzivni vezni nogometaš Liverpoola.

"Naravno da se svi nadamo da su pred Benom Doakom velike stvari, ali što se samog početka tiče, ono što je dječak pokazao protiv Hrvatske daje nam za pravo vjerovati da napokon imamo igrača koji može raditi razliku na vrhunskoj razini. Nemojmo sada poletjeti i stvarati nepotreban pritisak 18-godišnjem dječaku koji je odigrao više vrhunskog nogometa u zadnja tri tjedna nego u zadnje tri godine, ali ne treba ni skrivati da je izgledao sjajno protiv Hrvatske", navodi Jackson i dodaje:

"Barem zasad ga nemojmo nazivati našim McMessijem. Čak i ako se na kraju pokaže takvim. Nije on u Zagrebu vodio momčad do pobjede, nije zabio ni asistirao, ali je pokazao jako puno. Samo pitajte 92 milijuna eura vrijednog Joška Gvardiola. Najskuplji stoper u povijesti nogometa je odahnuo kad je vidio Doakova leđa jer je ovaj 15 minuta prije kraja izašao iz igre. Doak je pokazao da je brz, eksplozivan i vješt u driblingu, na trenutke prevruć čak i za Gvardiola. Dobili smo zvijezdu, pitanje je samo koliko sjajnu."

Grafika: Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.