Hrvati igrali najžešći rukometni derbi. Bilo je ugriza, pljuvanja, uvreda i rasizma

Foto: Profimedia

POLJSKI derbi između Wisle Plock i Kielcea nosi naziv "Sveti rat" i već godinama ima reputaciju jednog od najluđih i najžešćih derbija u svijetu rukometa. Danas su se u osmom kolu poljske Superlige susrela upravo ta dva suparnika, a Wisla je na domaćem terenu pobijedila 29:25. Ipak, i nakon ovog derbija se najmanje priča o rukometu.

Španjolski reprezentativac ugrizao legendu iz BiH

O tome kakva je bila utakmica dovoljno svjedoči da su suci dodijelili čak 21 isključenje, a pokazan je i plavi karton, najveća moguća kazna u rukometu. Plavi karton dobio je Španjolac iz Kielcea Jorge Maqueda, koji je usred utakmice na terenu za rame ugrizao suparnika Mirsada Terzića, legendarnog reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Poslije susreta došlo je i do verbalnog okršaja ispred zapisničkog stola u kojem su sudjelovala dva trenera, Xavi Sabate (Wisla) i Talant Dujšebajev (Kielce). Sabate se kasnije na konferenciji za medije požalio da je Dujšebajev pljunuo na njega, dok je Dujšebajev rekao da ga je Sabate nazvao "jebenim Kinezom".

Kielce: Domaći navijači žestoko su vrijeđali naše igrače

Iz Kielcea su poslije utakmice objavili i priopćenje u kojem su se požalili na brojne uvrede, uključujući i one rasističke, domaćih navijača prema gostujućim igračima. Tvrde da se sa žestokim uvredama morao nositi poljski reprezentativac Tomasz Gebala, dok su prema francuskom tamnoputom rukometašu Dylanu Nahiju upućeni rasistički povici. 

Dodajmo da su se usred cijelog tog kaosa našli i brojni hrvatski rukometaši. Kod Wisle je s 13 obrana briljirao 39-godišnji Mirko Alilović, dok se Lovro Mihić i Leon Šušnja nisu upisali u strijelce. Sandro Meštrić je na golu Kielcea obranio četiri udarca, dok Igora Karačića nije bilo u sastavu zbog ozljede.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.