Rade Bogdanović o Piksiju nakon poraza Srbije: Veći je katolik od pape

Screenshot: Youtube

RADE BOGDANOVIĆ, bivši nogometaš Željezničara, Werdera, Atletico Madrida i reprezentacije Srbije, najpopularniji je nogometni komentator u Srbiji. Svojim osebujnim stilom opisao je dojmove nakon poraza Srbije kod Španjolske (3:0) u Ligi nacija. Izbornik Dragan Stojković Piksi je pod velikim kritikama. Ne zamjera mu se poraz od reprezentacije koja je nedavno osvojila europski naslov, a u Ligi nacija brani titulu, nego što je, kako tvrde Srbi, promašio taktiku. Bogdanović kaže: 

"Odlučila je jako loša taktika i odabir igrača"

"Odlučila je jako loša taktika i odabir igrača. Ne može se staviti igrač na poziciju koja nije u prirodnom okruženju. Jesmo izgubili, jesmo i poraženi, ali smo malo i poniženi. Kad vam ekipa šutira svake tri minute, a da je pri tome ne ugroziš, to baca sjenu na sve. Nije trebalo ovako izgledati, meni je neshvatljivo", čudio se Bogdanović i nastavio o izborniku:

"Svaku utakmicu mijenja momčad, tumba igrače, izmišlja toplu vodu. Veći je katolik od pape. To ne može izaći na dobro. Na ovoj utakmici realno nitko ništa nije pokazao. Prevelik respekt, mijenjanje pozicija. Ovaj tim je neuigran, kao da ne težimo napraviti nositelje igre i standardne reprezentativce. Neke funkcije u Nogometnom savezu Srbije su mi neshvatljive."

"Imali smo jednu jedinu akciju na utakmici"

Bogdanović je na primjeru pokazao zašto je ogorčen: "Imali smo jednu jedinu akciju na utakmici, Mitar nije pogodio nakon ubacivanja Nedeljkovića, ali akcija je bila dobra. U istoj minuti Nedeljković izlazi iz igre, taman kad je dobio polet.

I nama su Španjolci zavrtjeli mozak u studiju svojim dodavanjima", ističe Bogdanović i dodaje: "Čudne su mi izmjene i sastav. Ova djeca ne mogu dati svoj maksimum. Uvijek kažem da nitko ne može upropastiti nikoga kao majka sina jedinca i trener igrača."

Srbija nakon četiri kola u Ligi nacija ima četiri boda, a u studenom joj slijede dvije jako teške utakmice, gostovanje kod Švicarske i domaći meč protiv Danske. 

Tablice omogućuje Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.