Osijek dovodi svjetsko ime na mjesto sportskog direktora?

Foto: Profimedia

NK OSIJEK uskoro bi trebao predstaviti novog sportskog direktora. Portugalac Jose Boto (57) prošlog je vikenda boravio u Osijeku, gdje se upoznao s budućim suradnicima, a potom je zapratio klub na Instagramu. Boto je osam godina radio u Benfici kao šef skautske službe, a nakon toga je isti posao obavljao u Šahtaru iz Donjecka. Posljednji angažman imao je u grčkom PAOK-u, gdje se zadržao od 2021. do 2023. godine.

Romano ga hvalio

Iznimno ga cijeni Fabrizio Romano, najpoznatiji nogometni insajder za transfere. Prošloga ljeta Talijan je napisao: "Boto zna gdje pronaći sljedeći talent. Dok je bio šef skautinga u Benfici, otkrio je igrače kao što su Angel Di Maria (prodan Real Madridu za 35 milijuna eura), Axel Witsel (prodan Zenitu za 40 milijuna eura), Nemanja Matić (prodan Chelseaju za 25 milijuna eura), David Luiz (prodan u Chelsea za 25 milijuna eura), Jan Oblak (prodan u Atletico Madrid za 16 milijuna eura) ili Ederson (prodan u Manchester City za 40 milijuna eura). 2018. je prešao u Šahtar, a prije rata je potpisao ugovor s igračima kao što su Tetê, Manor Solomon, Dodo..."

Puno je posla pred njim

Boto bi trebao naslijediti Ivicu Kuleševića, koji je tu dužnost obavljao od odlaska Nenada Bjelice. Portugalac će surađivati s trenerom Zoranom Zekićem, s kojim će slagati momčad za proljetni dio prvenstva. Osijek ima niz igrača na posudbama i klub će na proljeće odlučivati koje će igrače otkupiti, a koje ne.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.