Osijek ekspresno imenovao novog trenera

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

SVEGA nekoliko sati nakon što je objavljeno da je Rene Poms dobio otkaz, imenovan je novi trener Osijeka. Radi se o Borimiru Perkoviću (55). Bivši igrač Osijeka u nastavku će sezone voditi momčad uz pomoćnike Ivu Smoju i Karla Primorca, dok će trener vratara biti Filip Šušnjara. 

Perković je u trenerskoj karijeri dosad triput vodio zaprešićki Inter, a po jednom Šibenik i Varaždin. Od 2010. do 2012. bio je pomoćnik Zlatku Daliću u Al-Faisalyju, a od 2014. do 2017. istu je funkciju obnašao u Al-Ainu.

Kao igrač osvojio Osijekov jedini trofej

Perković je kao igrač u Osijeku proveo dvije sezone, od ljeta 1997. do lipnja 1999., uz vrlo zapažen učinak. Prve je natjecateljske godine imao 18 nastupa uz četiri gola, da bi u drugoj osječkoj sezoni, kada su ga zaobišle ozljede, odigrao 27 prvenstvenih utakmica i zabio devet pogodaka.

Tada je efikasniji od njega bio samo Stanko Bubalo (10). Još je dva zgoditka Perković dodao i u Kupu Hrvatske u kojem je Osijek te godine osvojio i svoj jedini trofej, pobjedom u finalu nad vinkovačkom Cibalijom 2:1. 

Treći trener Osijeka ove sezone

Perković je postao treći trener Osijeka ove sezone. Nenad Bjelica dobio je otkaz krajem kolovoza, a od tada je momčad vodio dotadašnji Bjeličin pomoćnik Rene Poms. S njim je klub raskinuo suradnju nakon što je u zadnja četiri kola osvojio samo jedan bod u SuperSport HNL-u te na domaćem terenu ispao od Hajduka u SuperSport Hrvatskom kupu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.