"Ovo je albanski Messi. Mamić je prodao Modrića i poslao avion u Tiranu, ali..."

Foto: Profimedia

"ZDRAVKO MAMIĆ je u ljeto 2008. prodao Luku Modrića (22) u Tottenham za 23 milijuna eura. No, dva mjeseca ranije našao mu je zamjenu, dvije godine mlađeg Jahmira Hyku. Albanska reprezentacija je 27. svibnja 2008. igrala prijateljsku utakmicu protiv Poljske u njemačkom Reutlingenu. Na stadionu je bio i Mamić koji je unajmio privatni zrakoplov da pošalje Hyku u Hrvatsku, nakon što ga je uvjerio da potpiše za Dinamo.

Mamić je puno prije prodaje Modrića našao njegovog nasljednika

Rekao mu je kako ga u Zagrebu čeka dres s brojem 10. Tada 20-godišnji Hyka se vratio s momčadi u Tiranu, ali dogovor s Mamićem je postigao. Zato je gazda Dinama rezervirao privatni avion da iz Zagreba poleti prema glavnom gradu Albanije i u Zagreb se vrati s Modrićevim nasljednikom. No, Hyka, tada igrač Olympiacosa, ipak se predomislio i umjesto Dinama odabrao Mainz, koji je za njega platio odštetu od 300 tisuća eura. Hyka je prvaku Hrvatske pretpostavio je klub iz Druge Bundeslige."

Ovu zanimljivu priču iz prošlosti otkrivaju albanski mediji. Pišu da je interesantno pratiti kako su se nakon toga razlikovale karijere Modrića i igrača kojeg je Mamić odabrao za njegovog nasljednika. Modrić je iduće četiri godine proveo u Tottenhamu, odakle je 2012. prešao u Real u kojem je sve do sada. Postao je jedan od najboljih nogometaša svijeta i osvajač Zlatne lopte.

Svi znamo što je bilo s Modrićem, ali kako je tekla karijera albanskog Messija?

Dvije godine mlađi Hyka umirovio se prošle godine u albanskoj Teuti iz Drača. Naravno, njegova karijera ne može se mjeriti s Modrićevom, ali nema se čega sramiti. Zbog vještine je prozvan albanski Messi. Nakon Mainza igrao je za Panionios, Tiranu, Luzern, San Jose Earthquakes, Maccabi Netaniju, Sektzija Ness Zionu, Guizhou i spomenutu Teutu. Najzapaženiji je bio u švicarskom i američkom klubu. Za reprezentaciju Albanije je nastupio 47 puta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.