Perišić: Da me zanimaju rekordi, ne bih se vraćao u obranu

Goran Stanzl/PIXSELL

IVAN PERIŠIĆ zabio je Japanu u osmini finala Svjetskog prvenstva, nakon čega je Hrvatska preko penala došla do pobjede. "Moj gol nije bitan, najvažnije je da smo pobijedili", rekao je Perišić poslije utakmice, kojom je momčad izbornika Zlatka Dalića izborila četvrtfinale Svjetskog prvenstva, u kojem će gotovo sigurno igrati protiv Brazila.

"Nakon Rusije ovo je ponovno nešto posebno. Znali smo da će biti teško protiv jedne dobre ekipe koja je pobijedila Njemačku i Španjolsku. Dobro smo se pripremili i zaslužili smo prolaz u četvrtfinale", izjavio je Perišić. Krilni igrač Tottenhama istaknuo je da su još jednom pokazali karakter.

"Karakter smo pokazali i na posljednjem turniru u Rusiji. Nismo se predavali u susretima u kojima smo gubili. Mi smo odlična grupa, jaki smo i teško je igrati protiv nas", rekao je Perišić.

U četvrtfinalu na Brazil

"Moramo vjerovati, igrati svoju igru. Tko zna, sve je moguće. Imamo četiri dana za pripremu. Moramo nastaviti kao i do sada", rekao je Perišić o četvrtfinalu. Nakon utakmice čestitao je japanskim igračima.

"Dobro su se borili. Bili su razočarani i normalno je da ih na kraju utakmice utješiš i pružiš ruku, ohrabriš ih. To je dio nogometa i života", rekao je Perišić te pohvalio golmana Dominika Livakovića, koji je obranio tri penala.

"Ako želiš pobijediti, trebaš sve igrače. Naravno, kada imaš dobrog golmana, onda je sve lakše. Drago mi je zbog njega. Imao je sjajnu večer, zaslužio je svojim radom i nadam se da će tako nastaviti", dodao je Perišić.

"Da me zanimaju rekordi, ne bih se vraćao u obranu"

Postigavši pogodak protiv Japana, Ivan je postao najbolji hrvatski strijelac na velikim natjecanjima s deset golova. Bio je to ujedno i njegov šesti gol na svjetskim prvenstvima, dok je četiri zabio na europskim smotrama.

Do ovog prvenstva Perišić i Davor Šuker dijelili su rekord s po devet golova na svjetskim i europskim prvenstvima, no sada se Perišić odvojio na vrhu. Na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. zabio je protiv Kameruna, a potom i protiv Meksika, dok je u Rusiji postigao golove Islandu, Engleskoj i Francuskoj.

Dodao je i četiri gola na europskim smotrama. Prvi je zabio na Europskom prvenstvu 2016. protiv Češke, a zatim i protiv Španjolske. Na posljednjem Euru zabio je Česima i Škotima. Šuker je zabio šest golova na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine te tri na Europskom prvenstvu u Engleskoj dvije godine ranije.

"Iskreno, to me ne zanima. Jedino mi je važno da Hrvatska pobjeđuje, uz sve to dođu moji golovi. Rekordi me ne zanimaju. Da me zanimaju, ne bih se vraćao u obranu i ne bih pomagao svojoj ekipi", zaključio je Perišić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.