Preminuo je Mitchel Wiggins, bivši NBA igrač i otac Andrewa Wigginsa

Screenshot: YouTube

MITCHELL WIGGINS, otac Andrewa Wigginsa iz Golden State Warriorsa i sam košarkaš s višegodišnjim iskustvom i s oko 400 odigranih utakmica u NBA ligi i europskoj košarci, preminuo je sinoć. Za 15 dana trebao je proslaviti 65. rođendan. Američki mediji koji su prenose vijest nisu objavili uzrok njegove smrti.

Wiggins je u NBA ligi proveo šest sezone igrajući za Chicago Bullse, Houston Rocketse i Philadelphia 76erse prije no što je napustio najjaču košarkašku ligu zbog suspenzije zbog pada na dopinškom testu. Njega i suigrača Lewisa Lloyda bili su suspendirali Rocketsi 1987. godine i u NBA ligi nije nastupao do 1989.

Za svaki koš darovao je 10 dolara

Kad se vratio među košarkašu elitu, vratio se s najboljom sezonom u karijeri. Prosječno je postizao 15.5 koševa po susretu, a za svaki ubačeni donirao 10 dolara jednoj međunarodnoj vjerskoj organizaciji. S reprezentacijom SAD-a osvojio je srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu 1982. godine. 

NBA karijeru dugu 389 utakmica završio je s prosjecima od 10.0 koševa, 3.2 skoka i 1.6 asistencija, a poslije nje je igrao u Europi nastupajući za klubove u Grčkoj i Francuskoj. 

Andrew Wiggins, prvi izbor drafta iz 2014. godine, u zadnje dvije sezone propustio je brojne utakmice za Warriorse zbog razloga koji su bili opisivani kao osobni. Prema nekim izvorima, vrijeme je provodio s teško bolesnim ocem. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.