NESTANAK EMILIANA SALE

Pronađeni dijelovi zrakoplova u kojem je nestao Sala

BRITANSKA agencija za civilno zrakoplovstvo objavila je da su na plaži na sjeverozapadu Francuske nađeni dijelovi sjedala za koje se vjeruje da pripadaju zrakoplovu u kojem su prošlog ponedjeljka nestali pilot i Cardiffov nogometaš Emiliano Sala.

Mali zrakoplov Piper PA-46, kojim se Sala vraćao iz Nantesa s oproštaja od bivših suigrača, nestao je po lošem vremenu prošlog ponedjeljka navečer kraj otočića Alderney u Engleskom zaljevu. Spasilačke službe pretražile su more površine veličine Istre, ali su odustale nakon tri dana smatrajući da više ne postoje šanse za preživljavanje.

Salina obitelj molila ih je da nastave potragu nadajući se da je živ, a nakon što su preko internetske kampanje prikupili 300.000 eura za privatnu potragu, najavili su novu akciju ovog vikenda.

"Svi brodovi koji prolaze tim područjem obaviješteni su da obrate pozornost na bilo kakve plutajuće predmete i da nas odmah obavijete", poručila je policija susjednog otoga Guernsey nakon što je potraga prekinuta.

Više od tjedan dana nije bilo ni traga zrakoplovu, da bi u ponedjeljak na plaži kod gradića Surtainvillea, 60 kilometara zapadno od Caena, isplivali dijelovi sjedala.

"Predmeti su nađeni u kratkom vremenskom razmaku i prvim pregledom utvrđeno je da vrlo vjerojatno pripadaju nestaloj letjelici", objavila je danas britanska agencija za civilno zrakoplovstvo.

Agencija je poručila da pokreće vlastitu potragu za zrakoplovom na morskom dnu i da će surađivati s paralelnom privatnom istragom koju je pokrenula Salina obitelj.

Sala je istog dana kad je potpisao za novi klub istim zrakoplovom otputovao nazad u Nantes. Cardiff mu je nudio komercijalni let, ali je Argentinac to odbio i odlučio se za privatni zrakoplov. Po dolasku u Francusku suigračima se požalio da je let bio vrlo neugodan te da se boji za svoju sigurnost u povratku.

Pilot je, pak, na Facebooku napisao da je imao problema s insturmentima za slijetanje, a Sala je na povratku preko WhatsAppa obitelji rekao da ga je strah te je ubrzo nestao.

Emiliano Sala prešao je u Cardiff iz Nantesa za rekordnih 17 milijuna eura samo tri dana prije nestanka. Trebao je biti najskuplji Cardiffov igrač u povijesti i pomoći im u borbi za opstanak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.