Legenda Partizana je novi trener. Preuzeo je momčad u nezapamćenoj krizi

Foto: FK Partizan

SAVO MILOŠEVIĆ (51), koji je kao igrač bio legendarni golgeter Partizana, vratio se kao trener u klub koji je vodio godinu i pol 2019./20. te osvojio kup. Miloševiću je zadnja gaža bila ona izbornika Bosne i Hercegovine, ali je završila debaklom. Otišao je nakon samo pola godine te četiri poraza u pet utakmica.

Partizan preuzima u trenutku kada srpskog velikana potresa nezapamćene rezultatska, financijska i kriza upravljanja. Partizan je ovog ljeta ispao iz sva tri europska natjecanja u pretkolima. U prvenstvu je nakon osam utakmica već 11 bodova iza aktualnog prvaka i lidera Crvene zvezde, koja ga je prije mjesec dana na njegovom terenu pobijedila 4:0. Zato je morao otići trener Aleksandar Stanojević, samo tri mjeseca nakon dolaska. 

"Treba nam stabilnost koju smo imali sa Savom"

U klub je teška financijska situacija, uprava je u rasulu, a navijači su zbog svega ogorčeni. Sportski direktor Ivica Iliev ovako je obrazložio zašto se vratio Milošević: "U vrijeme kada je Sava bio ovdje prvi put, Partizan je imao najveći profit, tržišnu vrijednost igrača u Europi i najbolje financije. Nama je potrebna takva stabilnost."

Milošević je na predstavljanju rekao: "U jako smo teškom momentu za klub. Institucionalno, financijski i rezultatski. Prije mjesec dana nisam razmišljao o ovoj soluciji, s obzirom  na to da je Sale, kada je u lipnju došao tu trajati par godina, trebao imati mir i stabilnost. Stjecajem okolnosti se dogodilo da sam tu. Ono što je najbitnije, pristao sam se vratiti u Partizan jer mislim da je potrebna pomoć klubu i mislim da mogu pomoći."

Tablice omogućuje Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.