Prvi internet prijenos u povijesti hr-nogometa: Cibalia korak bliže finalu Kupa

U PRVOJ utakmici polufinala Kupa u Vinkovcima je Cibalia pobijedila Varaždin 1:0, golom Dina Kresingera iz 33. minute.

Ovaj dvoboj ostat će upamćen kao prvi internet prijenos neke utakmice u povijesti hrvatskog nogometa, a mogao se pratiti na Cibalijinoj službenoj stranici i Indexu.

Vinkovčani su u današnjih 90 minuta ispunili dva osnovna cilja na putu do finala - nisu primili pogodak na domaćem terenu koji bi Varaždince gurnuo u ulogu favorita u uzvratu, a uspjeli su zabiti i s prednošću ući u drugo poluvrijeme Kupa, koje će se za dva tjedna odigrati u baroknom gradu.

Svjesni golemog uloga, obje momčadi su tvrdo ušle u utakmicu. Pola sata igre prošlo je u nadigravanju na sredini terena, bez izrazitih šansi, a iz prve takve, domaćini su poveli. Rugašević je s lijeve strane ubacio u sredinu šesnaesterca, gdje je Kresinger primio loptu, oslobodio se dvojice braniča Varaždina i zabio za 1:0.

Četiri minute kasnije Lučićev šut iz slobodnjaka s 35 metara u donji Krklecov kut mladi varaždinski vratar je obranio i sačuvao samo jedan gol minusa.

U nastavak susreta ušlo se otvorenijeg garda, a zbog tih 10-ak minuta Cibalia može žaliti što s većom prednošću neće dočekati uzvrat. Vrlo dobri Krklec obranio je udarac Bartolovića, Kresinger je promašio u novom naletu domaćina, a u 67. minuti Vitaićev volej s 20 metara odbija Krklec.

U 75. minuti odličnu su kontru izveli Varaždinci, ali poslije duplog pasa Adnan Aganović nije dobro primio loptu i Duvnjak ga je kod šuta uspio omesti. Deset minuta kasnije Dudić je krenuo sam na vratara, ali je pomoćni sudac signalizirao zaleđe što je izazvalo buru prosvjeda gostiju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.