Rangersi kradu najveću želju Bišćana i Dinama?

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

MATIJA FRIGAN karijeru bi mogao nastaviti kao napadač škotskih Glasgow Rangersa, javlja Football Insider. Engleski medij navodi da su Rangersi poslali upit Rijeci o tome koliku bi odštetu bilo potrebno isplatiti za zaključenje ovog posla. Škotski velikan vidi Frigana kao zamjenu za Alfreda Morelosa, sjajnog napadača koji na kraju sezone odlazi iz kluba po isteku ugovora.

Frigan se po svemu uklapa u transfernu politiku Rangersa. Profil je napadača kakve Rangersi vole, cjenovno je u rangu koji im je prihvatljiv, a i ima samo 20 godina pa imaju priliku još na njemu i zaraditi ako ga odluče preprodati.

Dinamo je od ranije u igri

Od ranije je poznato da Frigana želi i Dinamo, Igor Bišćan ga jako dobro poznaje iz U-21 reprezentacije i volio bi ga vidjeti u napadu Dinama tijekom pohoda na grupnu fazu Lige prvaka, ali zasad se Dinamo i Rijeka nisu uspjeli dogovoriti.

Glavni problem je, naravno, odšteta. Nova uprava Dinama spremna je Rijeci ponuditi između dva i dva i pol milijuna eura te još jednog igrača pod račun, a to bi najvjerojatnije bio Niko Janković, koji se sjajno snašao na posudbi kod Jakirovića i ovog proljeća igra odlično. Rijeka bi ga rado zadržala i to je realna opcija za realizaciju ovog transfera.

Za Frigana od ranije postoji interes iz inozemstva, konkretno Brage i Salzburga. Oba ta kluba navodno su spremna platiti oko četiri milijuna eura, s bonusima i do pet, što je Dinamu previše. Sad kad su se u priču uključili i Rangersi, koji također mogu platiti tu odštetu, teško je očekivati da će Dinamo završiti taj posao.

Igrač želi u Dinamo

Postavlja se pitanje koliku bi Frigan imao minutažu s obzirom na to da su ispred njega u napadu Bruno Petković i Josip Drmić. Obojica imaju još godinu dana ugovora i, kako stvari stoje, zasad je najrealnije da će ostati u Maksimiru još jednu sezonu. 

Svaki od njih ima plaću od oko milijun eura po sezoni pa im se pretjerano ne žuri van, a nema ni previše interesa ni za jednog od njih. S druge strane, obojica su sklona ozljedama, što se vidjelo i ove sezone, pa bi u tom kontekstu i kontekstu velikog broja utakmica, osobito u prvom dijelu sezone, za Frigana sigurno bilo mjesta.

Rijeka i Dinamo tradicionalno su u dobrim odnosima i s te strane je dogovor moguć. Dinamo neće moći previše licitirati i natjecati se sa stranim klubovima, ali mogla bi prevagnuti činjenica da Frigan želi doći. Svjestan je da je Maksimir najbolji izlog za inozemni transfer i da je u HNL-u i dalje pod nosom izborniku Daliću.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.