HNL

Rendulić o porazu od Hajduka: Dobili smo dva jeftina gola

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

TEŽAK poraz doživjela je Gorica protekli vikend pred vlastitim navijačima. S visokih 4:0 slavio je splitski Hajduk. Pred momčadi trenera Krunoslava Rendulića novi je zadatak, sada u 23. kolu Prve HNL. Protivnik će biti Dinamo, koji je s tijesnih 2:1 bio bolji od Istre 1961.

"Nijedan poraz nije ugodan. Naša se razmišljanja nisu promijenila. Dobili smo dva jeftina gola. Usudit ću se reći da smo u polju bili, ako ne bolji, onda al pari. Glupo je sada bilo što govoriti. Kada izgubite 0:4 nemate se za što uloviti. Prvi nas je gol presjekao, izbacio iz takta. Drugi smo dobili nesretno, lopta je pogodila Steenvoordena u ruku. Nije se lako vratiti nakon 0:2 na poluvremenu", osvrnuo se trener Gorice Krunoslav Rendulić na ogled s Hajdukom.

Iako je riječ o trećem uzastopnom porazu, Rendulić tvrdi kako je atmosfera pozitivna ususret odlasku na Maksimir, na kojemu Gorica nikad nije osvojila ni bod. "Statistika je za statističare. Čeka nas najzahtjevniji protivnik. Imamo svoje probleme vezane uz ozljede i kartone. Neke igrače moramo vratiti kroz utakmice, to je naša stvarnost. Uvijek se idemo nadigravati, idemo po pobjedu", dodao je.

Dinamo je favorit

Rendulić neće moći računati na Hrvoja Babeca zbog žutih kartona i ozlijeđenog Tonija Fruka. S druge strane, raduje ga povratak Krešimira Krizmanića, koji je odradio cijeli susret protiv Hajduka, kao i Jurice Pršira. "Ne smijemo zaboraviti da je Joey Suk počeo igrati nakon godinu dana. Očekujemo da će i on rasti i pomoći momčadi", nada se Rendulić.

Dinamo je jasni favorit. "Minimalno ćemo se adaptirati, pokušat ćemo odigrati čvrsto, agresivno, napadački", najavio je Rendulić, nakon kojega je riječ uzeo kapetan Matija Dvorneković: "Već smo se susreli sa situacijom u kojoj se nalazimo. Uvijek se vodim time da je poraz nova prilika za uzlet. Što je bilo, bilo je. Već smo u ponedjeljak krenuli s time da naredne utakmice završimo na bolji način."

Ništa se, tvrdi kapetan, nije promijenilo nakon subotnjeg poraza. "Nije bilo potrebno paliti alarm. Razgovarali smo kao i inače. Znamo što nam je raditi", izjavio je Dvorneković, nastavivši: "Puno smo puta igrali s Dinamom, pokušavali smo okrenuti vodu na naš mlin. Nismo uspijevali, ali zašto ne bismo baš u subotu? Dinamo je favorit, uhvatio je pravu formu, ali imamo svoje adute", svjestan je.

Gorica drži sredinu ljestvice

Gorica se nalazi na petom mjestu s 29 bodova, 12 manje od četvrtog Hajduka te dva više od šeste Lokomotive. "Imamo kontinuitet, to su velike stvari. Drugu godinu zaredom ušli smo u finale Kupa. Imamo se pravo nadati da će sezona završiti u pozitivnom tonu. Udarili smo dobre temelje, mislim da ćemo je završiti onako kako znamo", zaključio je Dvorneković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.