Romano: Gotovo je. Gvardiol je igrač Cityja

Foto: EPA-EFE

FABRIZIO ROMANO objavio je danas da je Joško Gvardiol novi igrač Manchester Cityja. Talijanski novinar specijaliziran za transfere objavio je da su se Leipzig i Manchester City konačno dogovorili oko odštete i da je Gvardiol već odradio prvi dio liječničkih pregleda.

"Gvardiol je uvjete sa Cityjem dogovorio prije mjesec dana", dodao je Romano u svojoj objavi na Twitteru, na kojem je redovito izvještavao o statusu Gvardiola i njegova transfera u City, koji bi hrvatskog reprezentativca trebao platiti oko 100 milijuna eura.

Gvardiol će tako postati najskuplji stoper u povijesti nogometa, a City je s Leipzigom oko Gvardiola pregovarao tjednima. City je dugo nudio dosta manje od 100 milijuna eura, ali i puno bonusa, a sad se očito dogovorio s Nijemcima.

Dinamu više od 16 milijuna eura

Ovo je velika vijest i za Dinamo, kojem pripada 20 posto od razlike onoga što je Leipzig platio za Gvardiola i što će dobiti od sljedećeg transfera. Nijemci su 21-godišnjaka 2021. godine platili 18 milijuna eura, a ako za njega dobiju 100 od Cityja, Dinamu bi pripalo 20 posto od 82 milijuna eura, odnosno 16.4 milijuna eura.

Gvardiol je dosad za Leipzig odigrao 87 utakmica i upisao pet golova i tri asistencije. U međuvremenu je ušao i u hrvatsku reprezentaciju, za koju ima 21 nastup i dva gola, a s Leipzigom je osvojio dva njemačka kupa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.