Romano objavio detalje Rebićevog transfera

Foto: EPA

ANTE REBIĆ (29) postat će novi igrač Bešiktaša. Fabrizio Romano piše kako će hrvatski nogometaš u nedjelju otputovati u Istanbul, gdje će biti predstavljen kao novi član turskog velikana. Milan i Bešiktaš tijekom večeri dogovorili su sve detalje transfera.

Transfer je s bonusima vrijedan dva milijuna eura

Rebić tako odlazi u transferu vrijednom dva milijuna eura, ali u taj iznos su uključeni i bonusi koji mogu, ali i ne moraju biti ostvareni. Turski TRT Spor ranije je pisao kako će Bešiktaš Milanu isplatiti tek 500 tisuća eura fiksne odštete uz mogućih milijun eura bonusa, tako da su i Romanove informacije na sličnom tragu. Rebić će s Bešiktašom potpisati ugovor do 2025. godine.

Talijanski Calciomercato navodi da je Milan svjesno prihvatio ovako malu odštetu samo kako bi se riješio Rebića. Jedan od razloga za ovakav potez je bio strah Stefana Piolija da bi Rebićevo nezadovoljstvo, u slučaju da ostane u klubu kao rezerva, moglo imati negativan utjecaj na svlačionicu Milana.

Rebić je u Milan stigao bez da je za njega plaćena odšteta (posudba iz Eintrachta pa nakon godinu dana zamjena, Andre Silva otišao je u drugom smjeru), a sve kako bi se zaobišla klauzula prema kojoj je Fiorentina, klub iz kojeg je Rebić stigao u Eintracht imala pravo na 50% odštete od sljedećeg transfera Rebića. Na kraju se zbog određenih bonusa odšteta za Rebića popela na 6.7 milijuna eura.

Uštedjeli su i na plaći

Tu je i stala. Kad se uzme da je taj iznos podijeljen na ugovor od pet godina, Calciomercato navodi da je Rebić dosad koštao Milan oko 2.6 milijuna eura odštete tijekom tri godine boravka na San Siru. Stoga je Milan ovakvim transferom svjesno izgubio dva milijuna eura samo da ga se riješi.

Naravno, treba napomenuti da tu u priču ulazi i ranije spomenuta velika plaća. Rebić je zarađivao 3.5 milijuna eura neto u Milanu i imao je još dvije godine ugovora. Dakle, Rebić bi do kraja ugovora Milan koštao devet milijuna eura u plaćama, kad se uračuna i porez. Čelnici Milana su to htjeli izbjeći i u tome su uspjeli.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.