Samo Livaja je ispred Sandra Kulenovića ove sezone

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DINAMO je u sklopu 31. kola SuperSport HNL-a slavio na gostovanju kod Lokomotive 0:1 te tako po prvi put ove sezone preuzeo prvo mjesto na tablici. Hoće li to biti samo privremeno znat ćemo nakon što svoju utakmicu završe Rijeka i Gorica jer bi domaćini pobjedom ponovno došli na dva boda prednosti ispred Dinama. Strijelac jedinog gola za Dinamo bio je Sandro Kulenović u 60. minuti utakmice.

Napadaču Dinama je to šesti SHNL gol sezone (jedan je zabio za Lokomotivu dok je bio na kratkoj ljetnoj posudbi), a za Dinamo je zabio i još četiri gola u Kupu. S ukupno devet golova na kontu ove sezone, on je drugi najbolji strijelac Dinama iza Brune Petkovića koji ih je zabio 17 u svim natjecanjima. U posebno dobroj formi je od početka ožujka od kada je zabio četiri gola, a od svih hrvatskih napadača u europskim ligama više od njega u tom razdoblju je zabio samo Antonio Mance (pet) koji igra za mađarski ZTE.

Samo Livaja je ispred Kulenovića

Zanimljivo je istaknuti da je Kulenoviću pogodak protiv Lokomotive bio četvrti ove sezone kojim je svoju momčad doveo u vodstvo, a da su na kraju upisali sva tri boda. On je zabio protiv Rudeša u pobjedi 1:0 u prosincu prošle godine, a zatim protiv Slavena za vodstvo 3:2 u pobjedi 5:2 u ožujku. Ovog mjeseca je na prošlom gostovanju protiv Gorice zabio za vodstvo 1:0 u pobjedi 2:0 te sada protiv Lokomotive. Inače, ovo mu je prvi put nakon više od dvije godine da je zabio na dva ligaška gostovanja zaredom, a tada je nosio dres Lokomotive.

Od svih nogometaša u SHNL-u samo je Marko Livaja u više pobjeda svoje momčadi zabio za vodstvo i to u šest različitih navrata (svaki put za vodstvo 1:0). Jednak broj takvih golova kao Kulenović imaju Bruno Petković, Ramon Mierez i riječki stoper Niko Galešić. Dakako, vrijedi istaknuti da Kulenović ima puno manje minuta od svih nabrojanih te je u ligi ove sezone u 20 nastupa prosječno igrao 43 minute.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.