Sky: Bjelica ostaje trener Uniona

Foto: EPA

NENAD BJELICA (52) ostaje trener Union Berlina, tvrdi Sky. Njemački medij navodi kako će hrvatski stručnjak u srijedu voditi trening, dok će se nakon suspenzije od tri utakmice vratiti na klupu i za vrijeme utakmica Bundeslige. Podsjetimo, nagađanja o njegovu odlasku pojavila su se nakon što je suspendiran i kažnjen s 25 tisuća eura zbog incidenta na susretu Uniona i Bayerna (0:1) odigranom 24. siječnja u 13. kolu njemačkog prvenstva. 

Bjelica u 74. minuti te utakmice nije dao loptu Leroyu Saneu da izvede aut za Bayern. Sane mu je htio izbiti loptu, na što ga je Bjelica udario pa odgurnuo. Snimku situacije pogledajte OVDJE. Bjelica je dobio izravni crveni karton te je ostatak utakmice odgledao s tribina.

Suspenzija znači da tijekom tri utakmice uopće neće biti na stadionima i u tom periodu ne smije doći u kontakt sa svojom momčadi. Prvu, u kojoj je Union slavio protiv Darmstadta (1:0), već je odradio i čekaju ga još dvije.

Bild je Bjelicu nazvao "skandaloznim trenerom"

Bild je odmah nakon objave suspenzije objavio tekst naslova "Skandalozna presuda za skandaloznog trenera" koji potpisuju novinari Paul Gorgas i Tobias Altschäffl. U njemu su pisali kako je DFB "izrekao najblažu moguću kaznu za trenera koji je svojim nasilničkim činom narušio status svoje uzorne funkcije".

Danas je u Bildu izašao novi tekst. "Bjelica se s tribina spustio u svlačionicu nakon što je Union pobijedio Darmstadt. Usprkos tome, upitno je hoće li se uopće ikada vratiti na klupu Uniona. Union je u krizi. Svi odjeli rade u tajnosti, uobičajene medijske aktivnosti su otkazane", piše Bild danas pa dodaje:

"Priča se o budućnosti Nenada Bjelice. Ne možemo reći da neće biti smijenjen. Jedna stvar je sigurna, Bjelica je nokautiran. Klub traži zamjenu za njega, ali teško je naći nekoga tko može tek tako uskočiti. Problem je što je Bjelica izgubio svlačionicu."

Bjelica je prije dva mjeseca preuzeo Union

Unatoč Bildovim objavama, čini se da će nastaviti svoj posao u Unionu, u kojem trenira i hrvatskog reprezentativca Josipa Juranovića. Otkako je Bjelica krajem studenog 2023. preuzeo Union dok je bio u zoni ispadanja, ostvario je tri pobjede, dva neriješena susreta i tri poraza. Klub se nalazi na 15. mjestu Bundeslige sa 17 bodova, pet više od mjesta koje vodi u razigravanje za ostanak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.