Slovaci šokirani atmosferom u Zenici: Glas komentatora odjekivao je praznim tribinama

Foto: Pixsell/Armin Durgut

NOGOMETNA reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je najgore kvalifikacije otkako se natječe kao samostalna država. Reprezentacija koju vodi Savo Milošević završila je kao peta u skupini iza Portugala, Slovačke, Luksemburga i Islanda, a samo je Lihtenštajn bio slabiji.

Navijače posebno bole dva teška poraza od Luksemburga pa je u jučerašnjem dvoboju protiv Slovačke stadion u Zenici bio gotovo prazan. Slovačka je pobijedila 2:1, a tamošnji mediji oduševljeni su pobjedom svojih igrača, ali i šokirani sablasno praznim tribinama u Zenici.

"Naše Sokolove nije dočekala ​​tradicionalno burna atmosfera na tribinama stadiona Bilino polje u Zenici, Bosni i Hercegovini prijeti kazna zbog navijačkih nereda, a tribine na koje može stati 15.000 gledatelja gotovo su prazne", piše portal sport.sk.

"Domaći navijači ne dolaze na stadion zbog bojkota nogometnog saveza, o čemu nam govori jedan od tamošnjih novinara", dodaju Slovaci.

Slovački mediji izrazito su zadovoljni pobjedom i igrom svog tima, koji je kolo ranije osigurao plasman na Euro u Njemačkoj.

"Došli, vidjeli i pobijedili", naslov je na portalu sportnet.sme.sk.

"Bosanci su hvalili našu organiziranu obranu, a glas televizijskog komentatora odjekivao je gotovo praznim tribinama. Imali su kaznu UEFA-e koja je smanjila kapacitet za 3000, ali to ni najmanje nije utjecalo na tako lošu posjećenost", piše sajt futbalsfz.sk.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.