Slovenski mediji nakon povijesnog uspjeha: Oprosti, draga, ostajemo u Njemačkoj

Foto: EPA

REPREZENTACIJA Slovenije po prvi put u svojoj nogometnoj povijesti izborila je nastup u nokaut-fazi nekog velikog natjecanja. Isto je do ove godine pokušavala na Euru 2020. i na svjetskim prvenstvima 2002. i 2010., no svaki put zastajala je u grupnoj fazi. Slovenski mediji oduševljeni su ovim uspjehom.

Slovenija je do osmine finala Eura u Njemačkoj stigla s tri boda iz tri remija i osvojenim trećim mjestom u skupini C. Jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe natjecanja u prvom je kolu odigrala 1:1 s Danskom, onda u drugom ponovila taj rezultat u ogledu protiv Srbije, a u trećem zaustavila Englesku, odigravši s njom 0:0.

Slovenska priča nastavit će se u Münchenu ili Frankfurtu, piše Delo, napominjući da je plasman nacionalne momčadi u osminu finala Eura "najljepši nogometni poklon za rođendan Slovenije". Slovenija je jučer slavila svoj Dan državnosti. Dana 25. lipnja 1991. postala je samostalna i neovisna država.

Junačka borba i povijesni plasman

Taj povijesni datum s povijesnim uspjehom nacionalne nogometne momčadi povezuje i rtv.slo. U tekstu pod naslovom "Oprosti, draga, ostajemo u Njemačkoj" ističe se da će Slovenija, u slučaju da Mađarska ostane među najboljim trećeplasiranima, u utorak igrati ili protiv pobjednika skupine E u Münchenu ili, ako Mađarska ispadne, u ponedjeljak u Frankfurtu protiv Portugala.

"Glasna navijačka karavana još će odjekivati Njemačkom", dodaje se. "Povijesni proboj Slovenije u osminu finala", ističe slovenski Dnevnik i piše o "junačkoj borbi i remiju bez golova s Engleskom". "Tooooooo!!!! Slovenija je u osmini finala Eura!", piše EkipaSN, veličajući najveći uspjeh slovenskog nogometa.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.