Srbiji prijeti težak ždrijeb na Euru. Hrvatska je može pogurati prema njemu

Foto: EPA-EFE

REPREZENTACIJA Srbije je u zadnjem kolu kvalifikacija u Leskovcu odigrala 2:2 s Bugarskom i prvi put se nakon 2000. godine plasirala na završnicu Europskog prvenstva. Srbija je mogla ispasti da je izgubila od Bugara, koji su vodili 2:1, i da je Crna Gora pobijedila u Mađarskoj. No, nije se dogodilo ni jedno ni drugo pa je momčad Piksija Stojkovića osigurala plasman.

Srbija će u ždrijebu skupina Eura biti u trećoj ili četvrtoj jakosnoj skupini, a to ovisi o rezultatima ostalih reprezentacija u kvalifikacijama među kojima je i Hrvatska. Tu su još Slovenija, Slovačka i Češka i ako tri od četiri te reprezentacije dobiju svoje zadnje utakmice u kvalifikacijama, Srbija će završiti u četvrtoj jakosnoj skupini. U protivnom će biti u trećoj jakosnoj skupini.

Situacija je vrlo loša za Srbiju

Podsjetimo, Slovačka večeras gostuje kod BiH, sutra se igraju susreti Slovenija - Kazahstan i Češka - Moldavija, dok Hrvatska u utorak dočekuje Armeniju. Prema izračunima pouzdanog Twitter profila Football Meets Data, Srbija ima 78 posto šanse da završi u četvrtoj jakosnoj skupini, a tek 22 posto za treću.

Ako bi završila u četvrtoj jakosnoj skupini, Srbija bi u ždrijebu skupina Eura mogla izvući i Hrvatsku koja će biti ili u drugoj ili u trećoj jakosnoj skupini. Hrvatska će u trećoj jakosnoj skupini završiti ako ne osvoji prvo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.