Srpski novinar se divi Modriću: Neugledni žgoljavko postao je jedan od najvećih

Foto: Profimedia

LUKA MODRIĆ (38) je kao kapetan odveo Hrvatsku na Europsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj. Hrvatska je završila iza Turske u kvalifikacijskoj skupini i 2. prosinca će doznati ždrijeb. Srpski novinar Predrag Dučić s Mozzart Sporta posvetio je poseban članak hrvatskom kapetanu, gdje se prisjetio Modrićevih početaka kada ga je gledao prije 18 godina na utakmici mladih reprezentacija Hrvatske i Srbije i Crne Gore.

Srbi se dive Modriću

Opisao ga je kao neuglednog žgoljavka sa sedmicom. Srbi i Crnogorci su tada pobijedili 5:2 i otišli na Euro U-21, no Modrić je igrao sjajno i tada je započeo njegov nogometni uspon. S 20 godina, 2006. godine, igrao je na SP-u u Njemačkoj, a Mozzart Sport piše da je danas jedan od najvećih: "Danas bez zadrške, doduše, s malo susjedske zavisti, možemo i moramo konstatirati - jedan od najvećih u 21. stoljeću."

"Bez zadrške, s malom susjedskom zavisti: Najveći"

Srpski novinar izdvojio je da je ovo deveto veliko natjecanje za Modrića, a isto toliko velikih natjecanja u posljednjih 40 godina imaju reprezentacije SFRJ, SRJ, Srbije i Crne Gore te Srbije. Modrićevi rezultati su pritom puno bolji jer ima dvije svjetske medalje:

"Najveći uspjeh neke od reprezentacija čiji je sastavni dio bila i Srbija je peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Italiji 1990. godine". Za kraj srpski se novinar još jednom poklonio Modriću: "Bez zadrške, s malom susjedskom zavisti: Najveći."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.