Srušen rekord Varaždina. Na utakmicu s Hajdukom došlo 10 tisuća ljudi

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

VARAŽDIN i Hajduk na stadionu Varteksa odigrali su 1:1 u utakmici 24. kola SuperSport HNL-a. Varaždin je poveo u 40. minuti pogotkom Leona Belcara, a bod Hajduku donio je Niko Sigur koji je zabio u 66. minuti. Varaždin je od 52. minute igrao s desetoricom jer je Marko Dabro dobio drugi žuti karton.

Srušen Varaždinov rekord posjećenosti

Službeni spiker na varaždinskom stadionu otkrio je da se na tribinama nalazilo 10.390 gledatelja, čime je srušen rekord posjećenosti nekog susreta utakmice Varaždina, kluba osnovanog 2012. godine. Naime, Varaždin je direktan nasljednik NK Varteksa čija se povijest u ovom slučaju ne uzima u obzir.

Hajduk u borbi s Rijekom i Dinamom traži prvi naslov hrvatskog prvaka nakon 2005. godine, zbog čega je posjećenost njegovih utakmica, koja je ionako najveća u SHNL-u, sada još veća. S druge strane, Varaždin se nalazi na osmome mjestu.

Na južnoj tribini varaždinskog stadiona nalazila se Torcida, navijača skupina Hajduka. No fanovi splitskog kluba bili su i na istočnoj i zapadnoj tribini, s time da na njima nisu smjeli imati klupske simbole, što je uobičajena praksa hrvatskih klubova pri organizaciji svih utakmica u SuperSport HNL-u.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.